Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Van egy 2007-ben épült ikerház...

Van egy 2007-ben épült ikerház felem. Hogyan tudom érdemben csökkenteni a fűtési költségeket?

Figyelt kérdés

Eddig a fűtés részben különböző "hulladék" fákkal történt (parketta gyártási selejt, raklap törmelék, ami adódott). Emellett gáz cirko fűtés ment. A fűtés (fa nélkül évi kb 400 000 Ft volt a gáz) költségeket hogyan tudom radikálisan és gazdaságosan csökkenteni?

Amit tudok (de ennek a gáz számla ellent mond), hogy az akkor előírtnál jobb a ház hőszigetelése (rakattam rá + 7 cm polisztirolt).

Miket mérjek fel? Hogyan kell egy ilyen projektnek nekiállni?

Amit lehet saját kézzel szeretnék végezni, mert eddig akárhány "szakember" jött, utána úgy is nekem kellett a munkát újracsinálni. (Egy kisebb villanyszerelésre kijött a "szakember" begipszelte az új dobozokat. Úgy tűnik a glettelés, vezeték behúzás rám marad, pedig nem adtam előleget)

#rezsi #optimalizálás #A kormány le akar nyúlni
2022. júl. 26. 09:34
 1/5 A kérdező kommentje:
Lemaradt. A hulladék fa már tavaly sem volt elérhető
2022. júl. 26. 09:35
 2/5 anonim ***** válasza:

Barmot is akarsz, elobb fel kellene merni az allapotokat.

Hol futesz, hany szobat, mennyi idon keresutul, hany fokra. Meddig tartja a hot? Hol szokik el a meleg.

2022. júl. 26. 10:15
 3/5 A kérdező kommentje:
Na pont ennek a részletes módja érdekel.
2022. júl. 26. 10:47
 4/5 A kérdező kommentje:
A szobákat hangulattól függően 19-22 fokra fűtjük. Gyakorlatilag az egész lakást. a belső ajtókat ritkán csukjuk. Van egy nagy nappali, egy dolgozó, egy hálószoba és egy konyha. Külön fürdő és WC. A WC-t a kazán hulladékhője fűti. (a csöveket szigetelni kellett, mert télen olyan meleg volt, hogy nem lehetett bemenni.)
2022. júl. 26. 10:50
 5/5 anonim ***** válasza:

Kazan kondenzacios vagy regebbi?

Termosztatbol van tobb is?

A termosztat jo helyen van? Ha tul alacsonyra teszed akkor tovabb tartmig felfut es magasabban melegebb lesz.

Hulladek ho nem letezik. Ami hot a csovek leadnak annyival kevesebb marad a szobakra.

2022. júl. 26. 12:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!