Lakáskassza esetén elfogadnak számlát ablakcseréről, ha nem a saját lakásomon cserélem? (Szülői ház, állandó lakcímem itt van)
Számla az én nevemen lesz, helyet meg nem kellett sehol megadni lk szerződéskötéskor…
De akkor átfogalmazom a kérdést:
A lakáskasszánál elég leadni az én nevemre és lakcímemre szóló számlát vagy kell igazolnom (pl az ablakossal kötött szerződéssel), hogy az ablakcsere az én lakásomban történt?
Másra is fel lesz használva az összeg vagy csak az ablakcserére?
Ha csak arra, nagyon egyszerű, lenyilatkozod, hogy közeli hozzátartozó használja fel - jelen esetben ha jól értem, valamelyik szülőd - és így lehet az ő nevére kérni.
Egyébként minden esetben lekérnek egy tulajdoni lapot arra a lakásra amire lenyilatkozod, hogy fel lesz használva a megtakarítás és csak tulajdonos nevére szólhat a számla.
De arra is van lehetőség, hogy saját ingatlanra és közeli hozzátartozó/kedvezményezett ingatlanára is fel legyen használva a megtakarítás, de ott már a nyilatkozattételnél összeg szerűen meg kell mondani, hogy kinek mennyi fog menni - az alapján várják majd a számlákat is.
Persze, lehet himi-humizni is, nem kérnek semmilyen szerződést, csak számlát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!