Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Lakáskassza esetén elfogadnak...

Lakáskassza esetén elfogadnak számlát ablakcseréről, ha nem a saját lakásomon cserélem? (Szülői ház, állandó lakcímem itt van)

Figyelt kérdés

2022. júl. 18. 00:06
 1/5 anonim ***** válasza:
Csak akkor, ha ők a kedvezményezettek. Egyébként csak olyan névre fogadnak el számlát és olyan helyre, amelyre a lakástakarékot megkötötted.
2022. júl. 18. 06:47
 2/5 A kérdező kommentje:

Számla az én nevemen lesz, helyet meg nem kellett sehol megadni lk szerződéskötéskor…

De akkor átfogalmazom a kérdést:

A lakáskasszánál elég leadni az én nevemre és lakcímemre szóló számlát vagy kell igazolnom (pl az ablakossal kötött szerződéssel), hogy az ablakcsere az én lakásomban történt?

2022. júl. 18. 08:38
 3/5 anonim válasza:
100%

Másra is fel lesz használva az összeg vagy csak az ablakcserére?

Ha csak arra, nagyon egyszerű, lenyilatkozod, hogy közeli hozzátartozó használja fel - jelen esetben ha jól értem, valamelyik szülőd - és így lehet az ő nevére kérni.

Egyébként minden esetben lekérnek egy tulajdoni lapot arra a lakásra amire lenyilatkozod, hogy fel lesz használva a megtakarítás és csak tulajdonos nevére szólhat a számla.

De arra is van lehetőség, hogy saját ingatlanra és közeli hozzátartozó/kedvezményezett ingatlanára is fel legyen használva a megtakarítás, de ott már a nyilatkozattételnél összeg szerűen meg kell mondani, hogy kinek mennyi fog menni - az alapján várják majd a számlákat is.

Persze, lehet himi-humizni is, nem kérnek semmilyen szerződést, csak számlát.

2022. júl. 18. 10:15
 4/5 A kérdező kommentje:
Saját lakásra lesz a maradék
2022. júl. 18. 10:22
 5/5 A kérdező kommentje:
Ha valakit esetleg érdekel az erste azt mondta simán megoldható csak be kell menjek egyszer az erste bankba.
2022. júl. 19. 10:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!