A konyhában a pára miatt elég nagy darabon a gáz fölött leesett a mennyezet. Hogy vakoljam?
Figyelt kérdés
Vettem dryvit hálót, van habarcs is, de a hálót mivel fogassam oda hogy ott is maradjon? Nem csináltam még ilyet, kb 1 négyzetméter terület néhol 5 centi mélyen. Valaki tudna ötleteket adni hogy tartós legyen? Köszi!2022. jún. 23. 09:21
1/6 anonim válasza:
Alapból nem eshet le, nem föntről nedvesedett?- akkor inkább.
Vakard le ami még jön, nyúlj a vakolat alá.Lesz az nagyobb is.
Utána több rétegbe 2-3 vidd fel, hagyj közbe időt, hogy meghúzzon a réteg.
2/6 A kérdező kommentje:
Nem vizes, a téli főzés miatti pára miatt esett le, rosszul lett vakolva. A betongerendát nem tudom kaparni.
2022. jún. 23. 09:32
3/6 anonim válasza:
először a szellőzést, elszívást kell megoldani..valószínű, hogy nincs fűtve a konyha, ezért csapódok le a pára.
Leverném a még bizonytalankodó vakolatot, majd apránként, több rétegben felhordanám a vakolatot. Egy alkalommal csak keveset, hadd száradjon. Előtte az első vakolásnál spricceld be a mennyezetet, mert akkor nem tapad igazán,ha porszárazra mész rá.
Ha teljesen kész ammennyezet, és kiszáradt, akkor harmincas hungarocellt ragassz a teljes konyha mennyezetére. valószínű a mennyezet hideg.
4/6 A kérdező kommentje:
Részenként csinálom, a konyha kicsi és csak annyi meleg van ami a főzés alatt keletkezik, meg ha sütünk az nagyjából be is fűti. Néha a konvektor van bekapcsolva. Arra gondoltam hogy gipszkartonos álmennyezetet csináltatok és akkor biztos nem esik le.
2022. jún. 23. 11:30
5/6 anonim válasza:
Ne a gerendát kapard, hanem a vakolatot, hogy ami engedett az jöjjön le.
6/6 A kérdező kommentje:
#4, lekapartam ami jött, de a gerenda engedte el a vakolatot, 5 centi vastagon kell anyagozni a gerenda körül, benaggyáztam hálóval a területet, most szárad és később lesímítom készre. Kénytelen leszek profilos álmennyezetet csinálni, mert úgy biztos hogy nem esik le legközelebb.
2022. jún. 23. 12:48
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!