Kinek a költsége a felújítás és helyreállítás egy földszinti panel lakásban?
Sziasztok!
Azoktól szeretnék segítséget kérni, akik jártasak ebben a témában vagy van már tapasztalatuk.
Van egy kb. 45 nm-es földszinti lakásom, egy kb. 60 éves panelházban. Sajnos alulról ázik, ezért a parkettát, a betont valamint a falakat is kár érte. Az ázás nem a saját hibámból van, hanem a ház elavultsága miatt. Szeretném kiadni ezt a lakást, de ebben az állapotban nem lehet, úgyhogy szeretném ezt megcsináltatni. Az egyik kérdés, hogy ha ez statikailag a komplett házat veszélyezteti, akkor köteles-e a munkálatokat a háznak fizetnie? (Én úgy tudom igen, de azért várom a megerősítéseket) A fő kérdésem viszont az, hogy a munkálatok során felszedik az-egyébként teljesen jó- parkettát és a burkolatokat,és nyilván szükség lesz újra, ennek az anyag és munkadíját már nekem kell-e fizetni, vagy ez is a ház terhe?
Köszönöm a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!