Lehetséges az alábbi módon klímát elhelyezni?
Figyelt kérdés
Egy kétszintes, lapostetős épületben lehetséges-e az, hogy a légkondícionálók (amik a földszinten és az emeleten is lennének) kültéri egységei ne a homlokzaton, hanem a tetőn legyenek elhelyezve?2022. jún. 13. 01:20
1/6 anonim válasza:
Lehetséges elvbe. De a tetőt egész nap süti a nap így az olyan meleg lesz, hogy a klíma nem tud kondenzálni és így működni. Talán ha van 50-60 fokos külső hőfokra való.
2/6 anonim válasza:
És akkor tisztításhoz mindig lehet majd felmászni a tetőre... Igazi remek ötlet.
3/6 anonim válasza:
Persze oda teszik ahova kéred. Nagyobb áruházaknak is a tetőn vannak a klímái. De sátorttetős házon is láttam már felszerelve. Persze a csövezés így drágább lesz, meg bár vízállóak, azért egy féltetőt én csinálnék fölé.
4/6 klimaesvillany pont hu válasza:
Persze, abszolút megoldható. Hívj ki klímást, meg vele.
Amiket nézni fog:
- hogy lehet telepítéskor felvinni a kültériket a tetőre (30 kiló/db),
- hogy lehet onnan a csövekkel lejutni a beltérikhez (eresz, esőcsatorna, egyebek útban vannak, kültéri csatorna szereléshez állványozás kell-e, stb.),
- elektromos betáp hogy és honnan jut el a tetőre (több klímánál ez nem működik úgy, hogy "feldobok egy kábel oszt' jó' van),
- és így tovább.
Elvileg megoldható - hívj ki egy klímást.
5/6 klimaesvillany pont hu válasza:
"....klímást, BESZÉLD meg vele."
6/6 anonim válasza:
egyre több helyen teszik a tetőre a kültérit(én is) Érden csináltattam egy alumínium tetőt a gép fölé, nem éri nap, eső(jégeső). Szerintem bőven megéri, és nincs útban, és nem zavar senkit a látványa. Egy klímás oldotta meg segítség nélkül,nem volt gond kötéllel felhúzni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!