Terméskő/mészkő alapot felújítani megerősíteni bevakolni milyen anyaggal lehet, célszerű?
120+ éves terméskő/mészkő alapú és vályog falazatú házunk oldalfalait kellene az utca fronton felújítani, régi omladozó magától leeső részeket levertem egyébként jó állapotú az alap, nagy méretű mészkő/terméskő, vakolni kellene + hálót gondoltam rá, nézelődök tájékozódom eddig ez tűnik a legjobb választásnak SZERINTEM.
Ötlet tapasztalat tanács esetleg?
Köszönöm!!
(nem nincs a környéken kömíves, cementre esküszik mind halálra ítélni nem akarnám...)
"Gyártanak külön műemlék jellegű épületekre való vakolatot"
Műemlék épületeknek mi köze van a terméskő és vályog falazathoz?
"cementre esküszik"
Egyébként aki vályogra cementet akar rakni az örök életre eltiltanám az építőipartól.
Kérdező, a linkelt WTA vakolatrendszert nem igazán a vályogra találták ki, sóhatárt túl hamar elérné és megtelne. Terméskőre mehet a WTA de nem a linkelt monotrass való lábazatra.
Terméskőre vannak kifejezett lábazati vakolatrendszerek, illetve a vályogra pedig meszes vakolatot kell tenni.
Ez számomra is olyan hihetetlen, hogy a kőművesek 95%-a nem ismeri a vályogot, sőt még a youtube-ot se.
https://www.youtube.com/watch?v=ixWZJ_4ICBc
Sajnos nincs mese, vályogra csak vályogvakolat mehet. Amúgy semmi bonyolult nincs benne, csak pepecselős munka.
Köszönöm mindenkinek, igen a nyári program a terméskő lábazat pótlása és vakolása, a vályog jövőre talán...
Keresgélek még de nem tudom melyik konkrét wta rendszer illene rá legjobban ezért kértem segítséget :) Ha nem az amelyiket linkeltem akkor melyik?
Köszönöm!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!