Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Bojler takarítás már esedékes...

Bojler takarítás már esedékes lenne?

Figyelt kérdés
Most nyáron lesz két éves a bojler, már hallom a hangján, mikor fűt, hogy kissé hangosabb. Ideje tisztítani? Fűtőszál cserét is érdemes 2 év után? Nem én csinálnám, hanem rendes villanyszerelő, én csak az alkatrészeket veszem meg

2022. máj. 17. 15:40
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Fűtőszálat nem feltétlen kell cserélni, azt majd tudja a villanyszerelő, hogy kell-e, de ha most nem, majd 2 év múlva már lehet, hogy kell! Úgyhogy ha veszel egyet (nem egy nagy összeg), az nem baj, eláll. Amit feltétlen kell, az a tömítőgyűrű, és az anód.
2022. máj. 17. 15:57
 2/5 anonim ***** válasza:
Milyen időközönként kell tisztítatni a bojlert? Nyaralóban van, évente 3 hónapig van használva.
2022. máj. 21. 15:52
 3/5 A kérdező kommentje:
Nekem 2-3 évet mondtak, valaki 5 évet...Lehet várok egy évet, aztán legyen komplett fűtőszál, minden cserélve. Örülök így is, ha a villanyszerelőmet eltudom kapni ilyen számukra semminő, púp a hátukra típusú munkákkal. Magam meg nem próbálkozom vele, lehet megtudnám oldani, de az elektromos bekötéssel bajaim lennének, nem épp a kézügyesség a legfőbb erényem, így inkább szakemberre bízom azokat a dolgokat, amivel az életemet veszélyeztethetem, ha rosszul kötök be valamit...
2022. máj. 23. 00:31
 4/5 anonim ***** válasza:

Hát azért ez nem púp a hátukra típusú meló, ezért munkadíjban 15 ezret minimum elkérnek. Akkor sz-r meló, ha olyan helyen van a bojler, hogy nehéz hozzáférni.

Nem feltétlen érdemes várni még 1 évet, ha valóban vízköves és még tovább rakódik a vízkő a fűtőszál köré, akkor nehezebben melegíti fel a vizet, hisz először a kőre kell átadja a hőt, és az adja át a vízre. Magyarul megnövekszik a fogyasztása és egyre kevesebb melegvized lesz.

Hogy milyen időközönként kell, az attól függ, hogy milyen kemény a víz nálatok. Valahol akár évente kell, valahol meg olyan lágy a víz, hogy sok-sok évig nincs rá szükség.

2022. máj. 23. 07:13
 5/5 A kérdező kommentje:
Igen, sajnos a hozzáférés rossz, alá kell feküdni…
2022. máj. 24. 22:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!