Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Mennyibe kerülhet kb 30 m...

Mennyibe kerülhet kb 30 m régi vízvezeték cső cseréje kpe csőre kint?

Figyelt kérdés
Vízóraaknától indul,2 beállás van a házba(belül nem kell csinálni semmit az már új,csak kint kell rákötni az új csőre,a kiállás is új a házból) és a végén egy kerticsap(ami szintén marad a régi csak fagytalanítót kell cserélni és rákötni).Felét gép is ki tudja ásni ,odafér, másik fele kézi,mert szűk a hely.
2022. máj. 12. 16:57
 1/8 anonim ***** válasza:
0%

Arra még nem gondoltál, hogy teljesen felesleges leásni?

Nálam pl. körben fut a kerítés mellett és a kert mind a 4 sarkán van egy-egy vízcsap, hogy ne kelljen a hosszú slagot húzgálni.

Nem hiszem, hogy nem tudod a kpe csövet magad is összedugni a hozzávaló filléres önzáró idomokkal.

Én is magam csináltam. Szóval csak annyiba került amennyi az anyagköltség.

Ősszel meg egy minikompresszorral kifújatom a vizet belőle.

2022. máj. 12. 17:08
 2/8 anonim ***** válasza:

#1:

Ha jól értem, az akna és a ház közötti kapcsolatot akarja cserélni, nem a kertet locsolni.

Előbbi azért necces föld felett, télen.

2022. máj. 12. 17:12
 3/8 A kérdező kommentje:
Lent van a kiállás a házból 90cm mélyen 2 helyen,utána már csak 5 m a kerticsap.Ezt nem akarom megváltoztatni.
2022. máj. 12. 17:13
 4/8 A kérdező kommentje:
Így ahogy a 2-es hozzászóló mondja.
2022. máj. 12. 17:14
 5/8 anonim ***** válasza:
Akkor félreértettem.
2022. máj. 12. 17:40
 6/8 anonim ***** válasza:

Csőszerelő nem fog ásni, én se szoktam. Hívjál gépest vagy valakit aki kiássa és betemeti.

A pontos anyagköltséget látatlanba lehetetlen megmondani. én csak réz idomokat használok víz bekötéshez. Az átmérőt nem írtad valószínűleg 3/4"

~ 32 m KPE cső

1 db tok-tok réz karmantyú

1 db tok-KM réz csatlakozó

1 db réz T egál

1 db réz közcsavar

1 db Mofém fagytalanítós golyóscsap

többit látatlanba nem lehet megmondani.

Szerelés munkadíja, kiszálással kb 25-30000.

2022. máj. 12. 21:17
 7/8 anonim ***** válasza:
30 méterre már inkább 1" csövet vegyél. 3/4"-el is működik, de ott már észrevehetően csökken a víznyomás.
2022. máj. 12. 21:49
 8/8 A kérdező kommentje:
30000et mondott rá egy helyi szaki.Azt mondta 3-4 óra kb.
2022. máj. 14. 06:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!