Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Csináltatott valaki mostanában...

Csináltatott valaki mostanában napelemet?

Figyelt kérdés

85nm2 a házunk

Mennyiből jönne ki rá a napelem?

2022. máj. 6. 12:09
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
Ha át akarsz térni klímás fűtésre, stb. a havi átlag villanyáram fogyasztásod min. 15-20 e /hó lesz. (4 db klíma elég lehet.) Nagyságrendileg: kb 600 kWh/hó átlag villanyfogyasztás. x 12 = 7200 kWh/év. A napelem rendszered tájolásától, a tető dőlésszögtől stb függően 1000-1200 kWh/kWpik termelékenységet feltételezve 6 kWp teljesítményű napelemrendszerre szükség lehet. (Nekem is kb ekkorát telepítettek tavaly.) Ez 16-18 db napelem tábla. Van ennyi hely a tetőn? Elhelyezhető? 1 tábla kb 110 x 180 cm. Látatlanban 6 kWp x 400eFt = br. kb. 2.400.000,- ft árra számíthatsz. + belső villanyszerelés pl. a klímákhoz, 3 fázisra áttérés, teljesítménybővítés. (szerintem 3x20 A fog kelleni) + Klímagépek + egyebek.
2022. máj. 7. 08:11
 12/12 anonim ***** válasza:

9:

Oksa... neked meg JOHISZEMUSEG kotekedes helyett!!!

Amugy meg akar hiszed akar nem, akar milyen rosszhiszemu is vagy.. olvasni/ertelmezni tudok. Csak nem lattam hogy ezt a szamot kesobb adta meg.

Sot MATEK is neked!

Mert ha 4-5 klima, akkor a megallapitasom meg fajsulyosabb. Ugyanis furabb lenne helyzet akkor...Mert akkor havi 8 ezerbol nem napi 1 ora 20 perc az uzemido... hanem kb 45-50 perc/klima :)

De egyebkent mindegy is mit szamoltam, mert kozben a kerdezo pontositotta, hogy a 8e Ft az egy olyan jelenlegi alapfogyasztas amiben jelenleg egy klima fogyasztasa sincs benne. :)

2022. máj. 7. 15:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!