A kötődobozokat szabad "sorba kötni"?
Figyelt kérdés
Elfogyott a hely a kötődobozban, ezért kéne mellé tennem egy másikat. Nagyobbra cserélése nem megoldható a vasbeton szerkezet miatt. A kérdésem az lenne, hogy a meglévő kötődobozból vihetem-e tovább az áramot (Wago-t használok), vagy a lakásba bejövő kismegszakítótól húzzak-e új kábelt az új kötődobozig?2022. ápr. 21. 08:51
1/6 anonim válasza:
Bakfitty. Kell tudni az odamenő keresztmetszetet, hány fogyasztóra akarod elágaztatni és azok mennyit fogyasztanak.
“bejövő kismegszakítótól húzzak-e új kábelt az új kötődobozig?”
Ennek igazából csak akkor van értelme, ha az új ághoz új kismegszakító is jön, de az nem terhelheti túl a közös biztosítékot/megszakítót. Azt meg azért illik tervezni, nem a gyakorizók sejtéseire alapozni.
2/6 A kérdező kommentje:
Köszi, de igazából a kérdésre nem jött válasz, vagy csak nekem nem jött át.
Bakfitty, mert igen, vagy bakfitty, mert nem?
2022. ápr. 21. 10:10
3/6 A kérdező kommentje:
Amúgy a keresztmetszetek és a fogyasztók rendben vannak, csupán az a kérdés, hogy a továbbtoldás sima ügy-e, nem gond-e, hogy a wago-t tovább wagozom (a védővezetőt tovább wagozom)
2022. ápr. 21. 10:18
4/6 anonim válasza:
Tudtommal nincs ilyen a szabványban, hogy ne lehetne, ameddig annyi cucc lóg utána, hogy nem terheli túl a hálózatot. Olyat viszont manapság nem láttam, hogy egy automatáról több szál megy ki. Meg minek is, az automatának ott kell leoldani, amit még elbír az az egy kábel, ami rajta lóg.
5/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2022. ápr. 21. 18:32
6/6 anonim válasza:
Persze hogy lehet, annyi dobozt kötsz egymás után, amennyi jól esik, csak a vezeték keresztmetszet végig maradjon annyi, amire a kismegszakító meretezve van.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!