Most csináltassunk tetőt, vagy lesz majd olcsóbb is?
Mit gondoltok, be fog dőlni az építőipar és olcsóbbak lesznek az anyagok? Olyan ajánlatot kaptunk teljes tető felújításra, csak néztünk. Enélkül lakhatatlan a ház, amit felújítunk.
Mit tennétek? Várjunk, vagy csináltassuk meg most?
Őszintén szólva, mióta élek én még csak áremelkedést tapasztaltam. Legoptimálisabb esetben stagnálást, egy-egy anyag akciót leszámítva.
Várhatsz egy teljesen bizonytalan árcsökkenésre, de közben meg ugyanott leszel, mert a pénzed inflálódik, + a ház is amortizálódik.
Én is most fogom csináltatni, mert a muszáj a legnagyobb úr.
"Be fog dőlni"??
Ha bedől akkor nem azért mert olcsóbb lesz, hanem azért mert őszre már nem lesz építőanyag, mert leállt sok helyen a termelés, a gyártás ill. a szállítás a háború meg a vírus miatt.
Ha lesz valami az is majd sokszoros áron.
A tetőre meg kérjél másoktól is árajánlatot + ajánlom a töredékébe kerülő cserepeslemez fedést.
Dehogy dől be, 2008-as gazdasági válság óta csak emelkednek az árak.
2 évnyi covid korlátozás, évi több hónap termelés kiesés a gyárakban (összeadva persze, törölt műszakok stb), állandó alapanyag hiány, orosz-ukrán speciális katonai műveletek.
Semminek nem csökkent az ára, sőt elszálltak az energia árak ami magával hozza mindennek is a drágulását.
Az infláció elszabadult 8,5%, a Forint romokban 377 az euró közép árfolyamon. A földgáz tőzsdei ára 6X-a a tavainak, áram 4,5X... Az egy éves I30-at drágábban tudnám eladni, mint amennyiért 0 kilométeresen megvettem
Nem tudom még mi kellene hozzá, hogy megforduljon a dolog és tartós árcsökkenés következzen be...
Imádom ezt a szemléletet: hátha bedől... de jó lenne,mer akkó' biztos olcsóbb lenne.
Na igen, de egy akkora válságban az ő munkahelye is valószínűleg bedőlne. Minden megtakarítása elértéktelenedne.
A legkisebb gondja lenne, mi legyen a tetővel.
Ha van rá pénz, akkor most kell megcsináltatni, aztán élj a házban nyugodtan!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!