Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Csíkos fal lefestése, hogyan?

Csíkos fal lefestése, hogyan?

Figyelt kérdés

Az előző lakó fekete-fehér csíkosra festette az egyik szobában a fűrészporos tapétát. Idő hiányában ezt nem tudjuk leszedni, csak vakolat van alatta, ami jó rücskös, csiszolni kéne, glettelni, stb. Szóval a tapétát meg kellene tartani és valami egyszínű, halvány, konszolidált színre szeretnénk festeni egy falat, a többit fehéren hagynának.

Most ott tartunk, hogy három rétegben festettük át, de még mindig látszanak a csíkok. Számításaim szerint újabb 3-4 réteg és megoldódik a helyzet, de ezt már szerintem nem fogja elbírni a tapéta. Hérával festettünk. Van esetleg valami ötletetek jobban fedő festékre, vagy más praktikára?

2022. ápr. 12. 10:42
 1/4 anonim ***** válasza:
Fekete felületet kifehéríteni nagyon nehéz....főleg diszperzittel. Lehet hogy jobban jártatok volna azzal, ha rátapétáztok, feltéve hogy jó minőségű az alapfelület.
2022. ápr. 12. 12:03
 2/4 anonim ***** válasza:
Két sor diszperzit eltakarja valószínű.
2022. ápr. 12. 17:02
 3/4 A kérdező kommentje:

Vagyis újabb kettő... mert mint írtam három réteget már kapott és még mindig ronda. :)

Sajnos a rátapétázás sem oké, az első rétegnél vissza kellett ragasztani sokhelyen a tapétát, kispórolták alóla a ragasztót. Igazából lehet gyorsabb lett volna leszedni és újratapétázni... :(

Nem baj, bementem ma egy festékboltba és kértem segítséget, a negyedik réteg már más festékkel megy, hátha...

2022. ápr. 12. 18:38
 4/4 anonim ***** válasza:
1 vagyok, nem takarja be. Próbáltam egyszer élénk vörös csíkot eltüntetni fehérrel, csak nagyon drága festék fedte be 3-4 réteg után.
2022. ápr. 12. 20:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!