Válaszfal hangszigetelése?
A szerkezet viszi a hangot, A "dübörgő - pl. lépéshangot nem lehet teljesen lecsendesíteni. Rezgései a szerkezeten is terjednek. De van olyan frekvencia amit jól meg lehet "fogni" .
Saját példám: Ikerház, szomszédban kiskutya, állandóan ugatott.
Felszereltem egy vázszerkezetet tetőlécből, gumi alátétekkel fal-érintkezési pontoknál. Léc vázszerkezet közé hangszigetelő üveggyapot került és az egészet Heraklith táblával burkoltam, azt pedig vakoltam.
Páraáteresztő festékkel festettem, így megmaradt a szellőzés is.
Az épített, utólagos szigetelésem a kutyaugatást és a nem "dübörgő" jellegű (pl.beszédhang, zene, TV.) hangokat teljesen elnyeli.
Nekem bevált.
Köszönöm szépen az eddigi válaszokat! 1900-as évek elején épült tégla lakás, nem utólag leválasztott, eredetileg is két lakást választott el. Nem is igazából a zene, tv, lépkedés stb. zavar hanem az, hogy a beszédet is majdhogynem szóról szóra hallani lehet. Ez az amit tompítani szeretnék.
A szomszédnál sajnos nincs lehetőségem szigetelni, albérlők vannak, gondolom a tulajt sem érdekelné, ezért keresem a legjobb saját oldali megoldást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!