Digitális időkapcsolót hogyan kössem be, hogy ne vágja le a FI relét?
Ilyen sinre szerelhető kivitel:
Addig nincs gond amíg csak tápot kap, de amint a reléjét is bekötöm leveri. Illetve fordítva is ugyanez a végeredmény, vagyis ha csak a relé van bekötve.
Próbáltam külön fázisról is, de ugyanez a végeredmény.
Valaki mintha egyszer javasolta volna itt, hogy valami szűrőt kell hozzájuk használni?
Köszi előre is a segítséget!
1; Mint írtam külön-kölön nincs gond. Tehát ha csak az időkapcsoló kapja a tápot, kapcsol nem vágja le a Fi relét.
Illetve most be van rendesen kötve a bojler, Fi relé, és saját kismegszakító, és szintén nem vágja le.
Az időkapcsoló pedig a Fi relé és a lakás kismegszakítója közé akartam bekötni, ebben se lehetne hiba szerintem.
Nem tudom követni, mi és hogy van bekötve, amit leírsz.
Kösd be szándékod szerint a kapcsolóórát.
Mint említetted, akkor levágja a FI relét.
Azért még itt is lehet egy kérdés?: akkor is levágja, ha még nem kapcsolt az óra?
Ami már nem működik Nálad eddigi leírásod szerint, az az, amikor kapcsol az óra, akkor lemegy a Fi relé.
Ha eddig úgy van, ahogy leírtam, akkor tedd a következőt:
"Kösd ki a 2 piros (fekete helyett) vezetéket, és egy WAGOval (csokoládéval) kösd össze, ekkor csak az időkapcsolni kívánt eszköz van rajta és az működne, feltéve, ha nem csapja le a FI relét."
Nagyon kicsi az esély, de Te még mindig a kapcsolóórát gyanúsítod, tedd amit mondtam, mert csak így lehet kizárni (Téged meggyőzni), hogy az óra jó, vagy nem.
Meglett a hiba. Mivel a bojler éjszakai áramról meg, még ha nem is jó a rádiófrekvenciás kapcsolója, és állandóan van áram, de saját nullája van, ami ugye nem ugyanaz mint amit a házé.
Én meg ez utóbbi nulláját használtam a bojler fázisához.
Köszönöm szépen a segítséget!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!