Tégla építésű társasáház esetében milyen megoldások vannak a plafon szigetelésére, ami hatékony is?
Egy 2 emeletes, 12 lakásos társasházban lakok. Én az első emeleten lakok egy 2 szobás lakásban. Jelenleg álmennyezet van fent az egész lakásban, minden helységben. Felettem akik laknak, elég zajosak, főleg a 3 éves kisgyerek aki elég sokat szaladgál, általában már korán reggel 5-6 órakor is, ami elég zavaró. Nem nagyon akarnak vele foglalkozni, se rászólni hogy ne rohangáljon, pedig többször szépen kértem őket, hiába.
Így elgondolkodtam, hogy van e valami szigetelés kimondottan plafonra ami felfogja a zajt viszonylag hatékonyan, tehát nem pénzkidobás. Elsősorban a rohangálás zajait szeretném tompítani, mert most ahányszor szaladgálás van vagy olyan mint ha kalapáccsal vernék végig a plafont, úgy kopog, máskor meg olyan szinten dübörög az egész lakás, hogy beleremeg a konvenktor és az ablakok is.
Csak az egyik szoba felett történik a konkrét rohangálás, de hiába megyek át a másik szobába, ott is ugyanolyan intenzíven lehallatszik ahogy szaladgál, mintha ott lenne felettem, pedig egy szobával arrébb van. Tehát nem kicsit "terjed" a zaj az egész lakásban.
De van gyerekem, nem is egy. És anno mi panelban nőttünk fel hárman…. Az a gyerek nem játszik, hanem rohangál, ne már, hogy szerinted nem tud egy 3 éves nem rohangálva játszani. Ennyi idősen márpedig meg kellene értenie, mert az óvodában sem fogjàk ráhagyni, hogy egész nap ész nélkül trappoljon a csoportszobában, sem akkor amikor rájön az 5 perc.
Van egy rossz hírem, hogy ha ilyen a tied is…
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!