Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Tejfehér műanyag ablakot...

Tejfehér műanyag ablakot hogyan cseréljem ki?

Figyelt kérdés

Kaptunk ingyen egy hibátlan teljesen új műanyag ablakot hosszúságra kb 160cm, szélességre kb 130, nem tudom pontosan..

Nos, mivel egy nagyon régi fa nyílászárónk volt a hálószobában, ami eléggé huzatolt is, így gyorsan ki is cseréltük. A baj ezzel az egésszel csak annyi, hogy tejfehér az üveg benne.. azt hittem nem lesz ennyire zavaró hogy nem látok ki, de tévedtem.. úgy érzem magam mint valami pszichiátriai kórteremben.

Hogyan tudnánk ezt kicserélni úgy, hogy csak az ablak szárnyakat vesszük le, a keret meg minden marad és valami üveges kicseréli kiláthatóra az üvegeket benne? Ráadásul dupla üvegű.

Ilyet lehet csinálni?

Vagy akár kijönne a szakértő és itt helyben meg tudná csinálni?

Minden megoldás érdekelne

Kivéve a vegyünk egy teljesen újat és cseréljúk ki az ablakot (bontás, fúrás, faragás)

Mennyi pénzből úsznánk meg ezt a procedúrát?

Hogyan lenne a leg költséghatékonyabb?

#segítslécci #megfulladok #bevagyokzárva

2022. márc. 13. 12:34
 1/4 anonim ***** válasza:
Üveges kicseréli, bár modern ablakoknál a szigetelés stb miatt nem olyan egyszerű ez, típustól függ. Illetve az üveges árától is. Nálunk egy kis ablak tört be, annak csak az üveg cseréje került 30 ezerbe. Helyben is megoldható.
2022. márc. 13. 12:39
 2/4 anonim ***** válasza:
lakásbiztosítás-üvegtörés és kifizetik.
2022. márc. 13. 13:15
 3/4 anonim ***** válasza:

Szerintem ezzel inkább egy ablakost kellene megkeresni, mert ezek dupla rétegű, gáztöltésű üvegek, és ugyan az üveges levágja a lapokat, de nemhiszem, hogy soknak lehet olyan gépe amivel a két üveglap közét fel tudja tölteni.

Van amelyiknek van irodája, én is ilyen helyen rendeltem és személyesen hoztam el az ablakot, de van aki csak beépítő és amennyiben nem tudod kiszedni a takaró elemeket amik rögzítik az üveget, akkor kénytelen leszel kihívni, hogy lemérjék a pontos méretet, amit megrendelnek, majd ha megjött, akkor kicserélik. Viszont a mostani helyzetben több hetes várakozásra is lehet számítani.

2022. márc. 13. 19:04
 4/4 anonim ***** válasza:

Olcsóbban jössz ki, ha a komplett ablakot cseréled.

Nem véletlenül ajándékozták el a tejüvegeset.

2022. márc. 13. 19:22

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!