Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Jobb áron lehet eladni egy...

Jobb áron lehet eladni egy ingatlant, ha előtte egy kicsit fel van újítva?

Figyelt kérdés
Vagy fölösleges végig csinálni a cirkuszt a "mesteremberekkel", mert az a pénz nem biztos, hogy visszajön?
2022. márc. 6. 08:57
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

Vidéki nagyvárosban élek, az utóbbi időben rengeteg hirdetést nézegettem, mert lakást akarok venni. Itt kb. ugyanaz a lakás ha lepukkant fos akkor 21-22 millió, ha felújított pöpec, akkor 24-25 millió. Ránézésre a felújításuk többe került 2-4 milliónál főleg az utóbbi egy-két évek felújítási áremelkedései miatt. Bár nem lehet tudni mennyit költöttek rá és milyen állapotból milyenre újították fel, de azt lehet tudni, hogyha te vennél egy lepukkantat és ráköltenéd, amit rá kell, akkor nem tudnád sokkal többért eladni. Nagyon maximum nullára jössz ki.

Ez a felújítom és drágábban eladom dolog még megérte pár éve is akár, de manapság már nem ilyen árak mellett. Vagy akkor is megéri, ha te magad végzed a felújítás egy részét és így milliókat spórolsz a szakik munkadíján, de mondjuk ez a legtöbb embernek nem járható út.

2022. márc. 6. 09:13
 2/12 A kérdező kommentje:

Én is vidéki nagyvárosban, egy indokolatlanul nagy házban élek (gyerekek kirepültek), alapból is nehéz lesz megszabadulni tőle. Ezért tipródok, hogy:

1. menjek vagy maradjak

2. költsek-e rá vagy sem

Én nem tudom felújítani, max. garázsfestés.

2022. márc. 6. 09:21
 3/12 anonim ***** válasza:
77%

Ez a pénz nem fog visszajönni, amit felújításra költenél. Hagyd hagy vegye meg a házadat egy olyan gyerekes vagy gyereket tervező család, akiket kitömtek a rengeteg állami támogatással is és ezért ők megengedhetik arányaiban sokkal jobban, hogy költsenek rá, mint a támogatásra nem jogosult emberek.

Add el a házat, ne bajlódj vele. Vegyél egy olyan lakást, ami méretre jó neked. Vagy ha kijön a pénzedből vehetsz két lakást is az árából, a másodikat kiadásra vagy a gyerekeidnek örökségbe.

2022. márc. 6. 09:40
 4/12 anonim ***** válasza:
48%

1. Vagy "vidék", vagy "nagyváros", annak nincs értelme, hogy valami mindkettő. Kb mintha "falusi metropoliszt" írnál.

2. A műszaki felújítás (vezetékek stb) nem árt, de a mások ízlése szerint felrakott csempe senki szemében nem érték.

2022. márc. 6. 09:54
 5/12 A kérdező kommentje:
Megyeszékhely, de nagyon vidéki város, na :)
2022. márc. 6. 10:08
 6/12 anonim ***** válasza:
85%

En költs rá. Egy ház felújítása végtelen pénzbe kerül. Az időről, és idegről nem is beszélve.

Anyagilag garantált bukta most eladásra felujítani.

2022. márc. 6. 11:26
 7/12 A kérdező kommentje:
Egy tisztasági festést se? Ami esztétikailag javítana rajta?
2022. márc. 6. 11:29
 8/12 anonim ***** válasza:
88%

Mi most nézünk házakat.

Nekem a frissen festett dolgok azonnal gyanúsak.

Az festeget akinek takargatnivalója van.

A vevő majd kifesti a saját ízlése szerint.

2022. márc. 6. 11:33
 9/12 A kérdező kommentje:
OK, köszi, átgondolom. Sok kedvem amúgy sincs a kupihoz, meg az ígérgető, aztán nem jövő mesterekhez.
2022. márc. 6. 11:38
 10/12 Ékezetes billetyűzet ***** válasza:
84%
Akkor csináld max, ha van egy gyerekkori mester haverod, aki lóg neked és ingyen megcsinálná. Akkor megéri, egyébként nem.
2022. márc. 6. 16:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!