Kazánról megy a fűtés a házban, érdemes-e beruházni
tartalék elektromos fűtésre?
Figyelt kérdés
Kb 4 éve lekunk egy házban amiben kondenzációs kazán+radiátoros fűtés van. Gondolgoztam rajta mi lenne ha ha beszarna a kazán mondjuk a tél közepén, akkor nem tudom mennyi idő mire kijönne a szerelő, gondolom több nap is lehet. Arra gondoltam hogy beszerzek 2 db olajradiátort, ezzel lehet biztosítania fűtést amíg esetleg kijön a szerelő, a ház nem nagy, 58 m2. Mi a véleményetek, nálatok van valami ilyen tartalék megoldás? Előtte panelben éltem mindig is, ott nem kellett ilyenre gondolni.
Egyrészt kb 3-4 hónapos a kazánunk, de beszart rajta a fő panel. Vasárnap pont. Így kellett kb 1 napot várni míg kijöttek. Alapvetően nem is volt nagy a gáz de így is necces volt ennyi időt kihúzni 2 gyerekkel rendes fűtés nélkül. A falon van hősugárzó, azzal toltuk. Aludni rá nehéz.
A klíma jó megoldás.
Ezen kívül aggaszt, hogy jövőre vajon rendesen lesz e gáz az ukrán konfliktus miatt. Persze nem szabad elfelejteni, hogy ha pl a gáz 3x többe kerül, akkor az áram ára is megugrik, tehát mindenképp szopás.
2022. márc. 3. 16:52
2/13 anonim válasza:
Vész esetére jó az olajradiátor. Főleg manapság nem nehéz belefutni olyan hibába, hogy 2 hetet vagy kénytelen várni az alkatrészre.
2022. márc. 3. 17:22
3/13 anonim válasza:
vegyes kazán a nyerő dolog az megeszik mindent is , gáz+áram min 10szorzó a mostanihoz képest
2022. márc. 3. 18:08
4/13 anonim válasza:
#3 akkor mindennek el fog szállni az ára, a fának, szénnek, olajnak is.
2022. márc. 3. 18:26
5/13 anonim válasza:
mindent el lehet benne égetni ,ha nem lesz más mehet rá minden
2022. márc. 3. 18:57
6/13 anonim válasza:
A gázár emelkedés mindent húzni fog magával. Természetes piaci folyamat.
2022. márc. 3. 19:03
7/13 anonim válasza:
Olaj radiator? Infra panel nem? Nekunk van,praktikerbol es baromi jo,termosztatos,tehat beallitom a C ot es ki be kapcsol a hofoknak megfeleloen
2022. márc. 3. 20:01
8/13 anonim válasza:
A legolcsóbb az olajradiátor, ráadásul nem romlik el soha.
A klíma beszereltetése, üzemeltetése, szervizelése és javítgatása ehhez képest egy vagyon!!
Egy 2.000 Wattos olajradiátor egy 15-20 m2-es szobát be tud fűteni.
Megveszed, hazaviszed és bedugod a konnektorba.
(Nálam is van vagy 3 db. a biztonság kedvéért.)
2022. márc. 3. 21:02
9/13 anonim válasza:
Én még az olajradiátort is drágálltam tartalék megoldásnak pár napra. És ilyen ventilátoros elektromos fűtőtestet vettem. A legolcsóbbat a legakciósabbat pár ezer forintért. [link] Amíg megérkezik a fűtésszerelő, addig három ilyennel ki kell bírjuk. Egy darab olajradiátor árából vettem hármat a linken láthatóhoz hasonlókat 6-7 éve. Persze akkor a gyerekek is kicsik voltak, féltem én is fűtés nélkül maradni. Lekopogom, sosem kellett használni, azóta is eredeti csomagulásukba visszapokalva várják a bevetést. [Vásárlás után kipróbáltam őket, mert akkor a hibás készülékeket 3 napon belül kicserélték.]
2022. márc. 3. 21:59
10/13 anonim válasza:
A mai világban semmit sem lehet már tudni, azt sem, hogy mi lesz holnap. Ahogy apám mondja, mindig több lábon kell állni. Ha megteheted, akkor kiépítheted, mert tényleg, lehet 3 hét múlva, illetve jövő télen már gáz sem lesz. Vagy ha igen, akkor olyan ára lesz, hogy senki sem tudja majd megfizetni. Illetve az olajradiátor nagyon hasznos pl az ilyen szeptemberi, októberi, illetve április végi hűvös napokon, mikor a kazánt felesleges bekapcsolni, de már hideg van a szobában, olyankor a radiátort bekapcsolod 2 órára, és tökéletes a hőmérséklet.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!