Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Ezekbe a gyűrűs (linkelek)...

Ezekbe a gyűrűs (linkelek) típusú lámpákba milyen izzók valók, és hogyan kell cserélni ha kiég?

Figyelt kérdés

[link]

[link]

2022. febr. 27. 22:56
 1/7 puritan ***** válasza:
73%
Apró ledek vannak beépítve a lámpába. Nem lehet cserélni. Nem ég ki. Elvileg (papíron) 20-50 ezer óra az élettartama.
2022. febr. 27. 23:23
 2/7 anonim ***** válasza:
90%
Ezt a pontos típust nem ismerem, de amikkel én találkoztam szinte kivétel nélkül kommersz led szalagok voltak benne. Olyanok, mint amit bármelyik oldalon fillérekért tudsz venni tekercsben, persze valószínűleg egy ilyen drága lámpába nem a legolcsóbb kínait teszik.
2022. febr. 27. 23:37
 3/7 anonim ***** válasza:
Ezek dizájnos divatlámpák. Ha kiég, kidobod.
2022. febr. 28. 09:37
 4/7 A kérdező kommentje:
köszi a válaszokat. Ilyet biztos nem veszek akkor.Szégyen hogy ilyen ökológiailag fenntarthatatlan termékeket még egyáltalán lehet venni.
2022. febr. 28. 09:42
 5/7 anonim ***** válasza:
Sajnos jóval egyszerűbb és olcsóbb legyártani bármelyik lámpát beépített ledpanelekkel, mint cserélhető -ledes- izzókkal.
2022. febr. 28. 10:37
 6/7 anonim ***** válasza:

Az épülő házamba először mindenhova hasonló felépítésű lámpákat néztem, de hamar rájöttem, hogy így kb 5 évente kicserélhetem a komplett lámpa állományomat a házban. Jelenleg 410000-ért vettem lámpkat, ezt én nem szeretném 4-5 évente ismételten kifizetni. Így a lámpa állományomból csak nappaliban lesz 1 hasonló, mint amit te is linkeltél. Az összes többi cserélhető led izzó, azaz E27 és GU10 foglalattal szereltek. így 500-2000 Ft/db tudom cserélgetni.

A fürdőben és a konyhában lenne még alu profilba rakott általános led szalag. amiből kb 5 méter 3000Ft, és ennyi elég egy cserére nekem mindkét helységben. Bár ezt forrasztani kell.

2022. febr. 28. 12:46
 7/7 D.O.81 ***** válasza:

Ezekben te fényforrást nem fogsz cserélni az biztos, talán a tápot, ha az fárad el...

Ezek a lámpatestek LED szalagot tartalmaznak fényforrásként és nem úgy szerelik őket, hogy azok szervizbarátok legyenek. Igen egyszer összerakták őket, tehát szét is lehet szedni... jah, ha esetleg nem ragasztották össze...

Tapasztalataim szerint ezek az esetek döntő többségében bonthatatlanok...

2022. márc. 8. 22:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!