Milyen házilag szerelhető riasztórendszereket ajánlanátok?
Lehetőleg vezeték nélkülit szeretnék, kábelezés nélkül. Wifivel, esetleg gsm-el. Távfelügyelet nélkül. (sokat felújítok és akadályoz a munkában ha a távfelügyelet pörög azon, hogy áthelyezem az érzékelőt, lekapcsolom az áramot, stb)
Lehet kapni Fisotech márkájút magyar kereskedőtől. Nyilván kínai, nem is lenne baj, viszont ahogy nézem, a központ maga a kódpad, ez pedig kicsit gázos. Viszont tud gsm riasztást és elég sok kieg van hozzá olcsón.
Láttam még Ajax meg Eufy márkájú riasztókat, sokkal drágábban, de állítólag jobb márka, viszont csak wifi-t tud max.
Agyalok rendes márkán is, pl Paradox, el tudnék tökölni vele, tanulgatni, bár nem tudom, hogy adnak e ilyet átlag embernek, illetve leírást kapok e hozzá a kódokkal együtt.
Mit javasolnátok?
Ha értesz hozzá, akkor bármelyiket tudod házilag szerelni :)
Mindenképpen valami elterjedt rendszert ajánlok: paradox, dsc, crow runner.
Nem egy agysebészet bekötni, de ha sosem csináltál még ilyet, ne sajánáld azt a pár tízezer telepítői díjat.
Nem sajnálom rá. Ha a ház 100%-osan pöpec lenne, akkor kérném távfelügyelettel és tojnék rá. így viszont bele-bele kell nyúlnom a rendszerbe, ahogy fent írtam is. Emiatt nem akarok mindig szakit hívni.
Végső soron mér az is lehet, hogy veszek valami egyszerűt. Van itt egy régi 15 éves Paradox rendszer lekapcsolva, azzal játszogathatok, bár továbbra is kérdés, hozzá lehet e férni a leírásokhoz úgy, hogy nem vagyok telepítő.
Informatikus vagyok, programozó, nem hiszem, hogy ne tudnám megérteni a mikéntjét. (most viszont nincs időm rá, ezért ha nem meg másképp, max tleg a sima kínai megoldás lesz választva, ott némi kompromisszumokkal talán kielégítő lehet az eredmény.)
"Lehetőleg vezeték nélkülit szeretnék, kábelezés nélkül. Wifivel, esetleg gsm-el."
Általában megtévesztő szokott lenni, hogy úgy hirdetik: vezeték nélküli. De aki ért hozzá az tudja, hogy ez természetesen csak az adatkábelre vonatkozik. Szóval a kommunikáció wifin zajlik és nem kábelen. De a tápellátást (áramot) természetesen úgyanúgy el kell vinni hozzá. Szóval nem tudom, hogyan képzelted kábelezés nélkül. Mivel táplálnád? Elemmel?!?
Bocs, akkor nem jól fogalmaztam. 2 különböző dologra gondoltam.
Vezeték nélküli, tehát rádiófrekvencián kommunikáljnak az elemek a központtal. A gagyibb kínaiban ilyen simán van. A drágább verziókban is előfordul.
A wifi és gsm pedig a riasztások küldésére vonatkozott. Tehát applikációra, illetve internet hiány esetén gsm, pl sms.
Ma már eléggé fejlettek ezek a rádiós cuccok, alacsony az energia igényük és hónapokig vagy évekig is elvannak egy elemmel. (ha rákeresel, akkor találsz sok ilyen riasztót kit-et) A központ esetében kevésbé zavarna ha kell hozzá kábeles áramforrás is, bár az a vezetékes verzióban is rendelkezik egy aksival.
Ajax is vezeték nélküli. Évekig elmennek az egységei egy-egy akksival. Applikációban meg megtudod nézni, hogy hogyan állnak az akkuk.
Ha már nem pakolgatod tovább, akkor beköthető szolgáltatóhoz.
Jó cucc. Hozzárendelhetsz kamerákat, kaputelefont, füstérzékelőt vízszint érzékelőt, stb..
Csak egy példa: bejárati ajtó nyitás érzékelőhöz hozzárendelsz egy kamerát ami az ajtót nézi. Elindul a riasztás a telefonodon élőképpel. Mindjàrt tudod, hogy mitörtént.
Most ahogy nézem ezt az ajaxot, egyre szimpatikusabb. Tud sms küldést is sim kártyával. Valóban nem rossz. Igaz többszöröse a kínai cuccnak, de lehet jobban meg is éri.
Köszi.
Alapvetoen minden kinai. Lehet nagy pofaju vagyok, de ha lenne idom en is tudnek ilyet csinalni. Nem nagy dolog csak sok ido. Ebben a kinai gyartoknak is van tapasztalatuk tleg nem horror technologia.
Mas keres,hogy gyakrabban beszarhat. Illetve a nagyobb para inkabb az, hogy a kod pad a hub is egyben. Ez a fo valo ok szamomra. A hubot nem akarom az ajto melle betenni.
Az ajax egyelore nagyon szimpatikusnak tunik. Foleg, hogy tavfelugyeletre is bekotheto majd.
Az mar hab lenne a tortan ha Mabisz minositese is lenne.
Nah, csak érdekességképp.
Bevásároltam az Ajax-ból. Nem olcsó mulatság, majdnem 350e-t költöttem és még nem vettem törés figyelőt meg füst co érzékelőket.
Mindenesetre nem rossz a cucc. Nagyon egyszerű konfigurálgatni őket app-ból. Jól is működik. Eddig 2 alkalom volt amikor a hub offline lett valamiért. Bár esélyes, hogy csak az volta gond, hogy dhcp-re volt bekötve és épp megújult az ip cím. Azt rendeztem, azóta nincs gond.
Tud gsm-et is, küld sms-t, fel is hív ha riasztás van.
Hasznos, hogy az elemeket külön is lehet konfigurálgatni. Könnyű groupokat kreálni azaz zónákat készíteni. stb.
Szerintem jó lesz, egyelőre bevált.
Forgalmazóból is sikerült korrektet találni ( [link]
Normálisak, hozzáértők, lehet velük beszélgetni is. Szóval elégedett vagyok egyelőre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!