Elektromos vagy Gázos kombi kazán ?
Gázos van jelenleg . De másik helyre szeretném rakatni és elgondolkodtunk az elektromos kazánon is. A fűtésrendszert így is úgyis át kell alakítani .
A kérdés hogy jelenleg 1x25A van a lakásban. Azt javasolta villanyszerelő hogy bővíttessük fel 3 fázisra ampert nem mondott, de tényleg szükséges a 3 fázis ezekhez a kazánokhoz ?
Az áram az mindig drágább lesz mint a gáz.
Víz-gáz-fűtés szerelőként mondom, hogy én otthonra biztosan nem raknék elektromos kazánt.
Nem kell kemeny csak az udvarra lesz kivezetve . Csak a 90 fokos idom kell meg max 1 m es szakasz .
Gaztervet mar csinaltattam .
Az elektromos kazan azert merult fel mert parom kedvezmenyesen kapja az aramot, mivel ott dolgozik igy kb 1/3 aron lenne az aram . Ugy se erne meg ?
Kizárólag 3 fázis jöhet szóba, más nem. Láttam ilyen 8-9 kilowattos egyfázisú kazánokat már, de annak is egyrészt 32 amper kell, másrészt ha az megy, akkor gyakorlatilag semmit, de semmit sem használhatsz a házban, mert 100%-ra leterheli a hálózatot a kazán.
Szóval egyrészt kell 3 fázis. És másrészt őrítően drága a villany, a gatyádat ráköltöd. Ma már nem éri meg semmilyen villanykazán, csak kizárólag akkor, ha komoly napelemrendszered van, és rengeteg áramot termelsz. És még valami, nem tudom milyen helyen laksz, de falvakban főleg vannak olyan elavult hálózatok, hogyha te egész télen 9 kilowattal fűtessz, akkor az egész utca téged fog szidni, mert ingadozni fog a feszültség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!