Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Vízszerelésnél túl rövid...

Vízszerelésnél túl rövid menet miatt két klingeritet tömítésnek gány?

Figyelt kérdés

Kíváncsi vagyok ki hogyan érez ezzel kapcsolatban, hogyha egy klingerit tömítés kevés, akkor kettőt tegyünk be vízszerelésnél a szerelvény tömítésének.

Nekem már volt dolgom vízszerelő által végzett új kazán telepítése után egymásra tett klingerit-gumi tömítés párosokat csepegés miatt javítgatni, azt a megoldást mindenképpen gány munkának tartom a bordás acélcső selejtes peremezésével egyetemben..

2022. febr. 10. 20:28
 1/6 anonim ***** válasza:
84%

Megoldás, hogy több menetet vágnak a csőre, vagy a menetet tömítik loctite-val.

A 2 gyűrű nekem nem tetszett sohasem, inkább kihagytam.

2022. febr. 10. 22:01
 2/6 anonim ***** válasza:
39%
Jobb lenne réz alátetet használni.
2022. febr. 10. 22:29
 3/6 A kérdező kommentje:

Hmm... Hasznos tanácsok, köszi!

A menettömítés itt most a maga alig néhány menetével nem feltétlenül játszana részemről, a magam részéről inkább egyszerűsíteném az egész szerelést szűkítő helyett hollanderes megoldással.

2022. febr. 10. 23:07
 4/6 anonim ***** válasza:

Tartós megoldásnak nem hagynám benn csak addig, hogy a rendes javításig használni lehessen.

Inkább az okot, a rövid menetet vagy az egyenletlen véget szüntetném meg.

2022. febr. 11. 08:26
 5/6 anonim ***** válasza:

A klingerit kemény anyag,nem idomul jól. Egy kis szutyok a két réteg között és már szivárog. Én annó gumitömítést használtam. Az viszont sokkal képlékenyebb ami előny és hátrány is. Azt duplázni elég macera mert könnyebben kicsúszik,főleg ha nincs elég felület amire felüljön. A duplázás magában szerintem nem gány, ha ezt igényli a szerelvény és ez a legegyszerűbb megoldás. Ha sikerül jól kivitelezni akkor olcsón megússza az ember. Lehet játszani még a szerelvény többi menetével is, egy egy menetnyit kevésbé beletekerni ,cserébe vastagabb loctite/kender a biztosabb tömítéshez azokra a menetekre.

A loctite csak oda jó ahol van menet. Tömítés általába hollanderes csatlakozáshoz kell. Ne keverjük a kettőt! Az egyik egy külső ,a másik egy köztes tömítés. Ha a hollander résznél loctiteoznád -feleslegesen- az csak ártana, nem tudnád rendesen ráhúzni és tömítő alátét nélkül (klingerit,gumi vagy más) a túlsó felén amúgy is kifolyna a víz,mivel a két egymáshoz érő fém nem tömít elég jól sehol.

Réz tömítés kifejezetten drága lene és ahogy említettem, a fém a fémen nem tömít valami jól. Még ha a réz képlékenyebb is mint egy horganyzott cső mondjuk így ott esetleg még össze tudnád feszíteni annyira,viszont egy rézvéghez vagy műanyag hollanderhez megnézném,hogy hogyan alkalmazod.

2022. febr. 11. 17:41
 6/6 anonim ***** válasza:
100%
Hollander és loctite esetén nyilván kell egy köztes elem és nem a hollandert tömítjük loctiteval.
2022. febr. 11. 17:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!