Tartófalba polc vésése fürdőszobában?
Figyelt kérdés
Sziasztok! 4 emeletes, tégla építésű lakás fürdőszobájába szeretnék egy kb 100x30x5cm-es polcot készíttetni. 35 cm-es téglafalról van szó. Érdemes itt már statikus véleményét kérni?
Ilyesmiről lenne szó: [link]
2022. febr. 6. 21:32
2/5 A kérdező kommentje:
Hát a neten mindenfélét lehet olvasni arról, hogy tartófalba nem vésünk.. szóval kicsit elbizonytalanodtam a dologgal kapcsolatban.
2022. febr. 6. 21:39
3/5 anonim válasza:
5cm a mélysége? Mégis mit akarsz rajta tartani?
4/5 A kérdező kommentje:
Plusz vakolat, plusz csempe, úgy már kb 8 cm-nél vagyok de minnél kevesebbet szeretnénk vésni, hogy statikailag ne legyen probléma.
2022. febr. 6. 22:18
5/5 anonim válasza:
Nem vagyok statikus, nem mondhatok rá áment, de meglátásom szerint 5cm mély vakablak egy teherhordó falban sem okozhat statikai hibát, hisz még így is 30cm széles sávban felfekszenek a téglák egymásra! De ha parázol ettől és kb. ugyanilyen széles vakablak lesz (nem jóval kisebb), akkor építs be egy áthidalót, ha 5cm-ről van szó, akkor élére állítva pont 5cm! 1m-es áthidaló 2.500 forint, bagatell összeg egy fürdőszoba felújításánál!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!