Hogyan érdemes haladni tovább a felújítással?
Nos, sikerült vennem egy lakható állapotú, 2007-es építésű, ám kívülről befejezetlen házat.
Alapvetően ha nem csináltam volna vele semmit, akkor is redben lenne belülről, így azonnal költöztünk, hogy beköltözve újítsuk.
Amiket eddig megcsináltunk:
- melegburkolat, parketta
- festés
- redőnyözés
- erkélykorlát csere, járólapozás
- villanyhálózat, bojler csere
- fűtés korszerűsítés
Ami hátravan:
- homlokzat - jelenleg le van szigetelve, de a hálózás után félbehagyták évekre, így jön fel a háló, és sorolhatnám, úgy rossz ahogy van, le kell szedni teljesen és újra szigetelni. Ez viszont nagyon drága. A fűtés nem volt vészes így sem, de nincs mit szépíteni, kívülről okádék a ház.
- födém szigetelés
- konyha - sajnos egy jó konyha nagyon zsebbenyúlós. Használható ami van, de nagyon rossz a helykihagynálás, nyűglődés.
- fürdőszoba - a mostani egy 2007-es legalapabb fürdőszoba, felújításra érett.
Mi nem vagyunk jogosultak felújítás támogatásra, egyszerűen roppant zsebbenyúlós minden, már most is sokmilliónál járunk.
Ti mivel folytatnátok? Elviselnétek, hogy kívülről még kicsit okádék, ha cserében belülről épül-szépül?
Külsőleg azt,amit meg kell óvni a további lepusztulástó.
Belül meg minden olyat,ami a falak vésésével jár .
Aztán majd írd meg 1 év múlva hol is tartatok.
Ha jól értem a fürdőszoba használható, csak nem elég modern - ezt egyelőre békénhagynám.
A külső munkákkal szintén várnék, ha nem annyira vészes.
A konyha viszont fontos, mert a leírás alapján alig használható, csak mérgelődés van vele, és szerintem ez fontos része egy lakásnak, a család elég sok idöt tölt itt.
Ha megcsináltatjátok, akkor elvileg 10-15 évig müködőképes lesz, ez idő alatt meg lehet a többit is csinálni.
A konyha után a külső részt tenném rendbe, és a végére hagynám a fürdőt.
Köszi a válaszokat!
Igen, a fürdő az alapvetően nem rossz, lefestettem a csempét fehérre, illetve újrazománcoztam a kádat, kis optikai tuning, ezt még el tudnám viselni egy pár évig. Nem pereg, nem potyog, nem ázik, kulturált, illetve egy mosdós fürdőszobaszekrény sokat dobna a hangulaton, így az annyira nem is prioritás.
Falat bontani csak a konyha miatt szeretnénk - egybenyitni pontosabban az étkező-konyha részt, ezek eleve vékony falak, üvegtéglával.
A konyhához annyi előkészület van, hogy a villany redbe van téve. Most abszolút nem praktikus, kevés a tárolóhely benne, rosszak a készülékek, gázos a sütő is, semmi nincs beépítve, elveszi az ember kedvét attól, hogy bármit is csináljon ott, pedig szeretünk főzni. Ahonnan költöztünk, az sokkal nagyobb konyha volt, így fele motyónk sem fér el jelenlegi felállásban.
A külső szigetelés alapvetően vékony, mikor megvettük akkor az energetikai tanúsítványban ajánlottak még extra 10 centi grafitos réteget. A háló csak 1-2 helyen jön fel, a legtöbb helyen rendben van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!