Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Álmennyezet felfüggesztés nélkül?

Álmennyezet felfüggesztés nélkül?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Van egy nagy, téglalap alakú helységem, pontosabban 8m x 2,6 m.

Tetőtéri, ezért 280 cm magas térdfalak fölött döntött, gipszkartonozott tető van, és legmagasabb ponton felmegy 4 méterig a belmagasság.

Két kisebb szobát szeretnék kialakítani, de nem szeretnék ekkora belmagasságot, sima 270-es elég lenne, így eltűnne mindenhol a dőlt fal.

Viszont így nem igazán tudok felfüggesztett álmennyezetet csinálni. Elég keskeny, mindössze 2,6 métert kellene áthidalni, itt működhet öntartó álmennyezet?

igazából mivel maga a tető már jól le van szigetelve, erre nem nagyon szeretnék extra szigetelést.

2022. jan. 31. 17:00
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Bármilyen könnyű agyagból lenne az álmennyezet,a saját sújától is behajlana .
2022. jan. 31. 17:07
 2/10 A kérdező kommentje:
És mi a helyzet az úgynevezett önhordó álmennyezetekkel? Rigips oldalán láttam ilyet, bár árakkal kapcsolatban csöndben vannak.
2022. jan. 31. 17:09
 3/10 A kérdező kommentje:
2022. jan. 31. 17:09
 4/10 anonim ***** válasza:
88%

Sima fix álmennyezet.

Csinálsz lécből rácsszerkezetet, aztán gipszkartonnal beborítod.

2022. jan. 31. 17:14
 5/10 anonim ***** válasza:
88%

találj ki valami függesztést, mert idővel gond lehet. (hajlik, stb)

Nem nagy cucc egy ügyes központi függesztés egy kereszttartóval. Több a semminél, és anyagilag sem tragédia.

2022. jan. 31. 17:15
 6/10 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! Utolsó: erről esetleg tudnál valami képet mellékelni, hogy egyszerűbb legyen elképzelni? Köszi!
2022. jan. 31. 17:27
 7/10 A kérdező kommentje:
És ha túlméretezem ezt az önhordót? Mert itt ugye ez azt állítja, hogy négyzetméterenként akár 45 kiló többletsúlyt is elbír a gipszkarton és a rendszer súlyán túlmenően. Ha én nem tervezek semmit, de ennek ellenére egy nagyobb teherbírású rendszert teszek fel, az csak nem hajlik meg, nem?
2022. jan. 31. 17:28
 8/10 anonim ***** válasza:
30%

ne dőlj be mindennek. Hosszútávra készül a mennyezet, nyolc év múlva már lóg a hasa, akkor hol lesz aki azt mondta, hogy áááá..jólesz az önmagában..

Fényképet nem tudok adni, a konyhasztalnál tervezz meg egy egyszerű teherhordó gerendát, ami némileg tartja a gipszkartont..

Ne legyints, mert évek múlva már nem lesz kedved visszabontani

2022. jan. 31. 17:51
 9/10 anonim ***** válasza:
3 x5 ös tetőlécből is lehetne csinálni keretet.Lécet lehet dübellel is a falhoz rögziteni. Fával és pozdorja csavarral nem nehéz kötéséket rögziteni. Álmennyezethez falpanelt használtam.Ez önmagában is hőszigetelő. Képen látva talán jobb ötletem is lenne .
2022. jan. 31. 20:59
 10/10 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat.

Feltöltöttem ide két képet: [link]

Az egyiken már berajzoltam, hogy mit is szeretnél - álmennyezet, és kicsi szoba leválasztása ajtóval.

A két kép a két vége a helységnek, hosszú, nem igazán tudom egyben fotózni. Remélem a lényeg látszik.

Így ez a hatalmas helység jelenleg csak előszoba, nem tudjuk kihasználni, ezért szetetnék kialakítani itt egy extra szobát.

Valamikor régen, a térdfalak felemelése előtt ez még terasz volt, utána került új tető a házra, és beépítésre került ez, ezért van az a furcsaa főfal a képben, ami nagyon zavaróan néz ki, ezzel azt is elrejteném.

2022. febr. 1. 10:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!