Álmennyezet felfüggesztés nélkül?
Sziasztok!
Van egy nagy, téglalap alakú helységem, pontosabban 8m x 2,6 m.
Tetőtéri, ezért 280 cm magas térdfalak fölött döntött, gipszkartonozott tető van, és legmagasabb ponton felmegy 4 méterig a belmagasság.
Két kisebb szobát szeretnék kialakítani, de nem szeretnék ekkora belmagasságot, sima 270-es elég lenne, így eltűnne mindenhol a dőlt fal.
Viszont így nem igazán tudok felfüggesztett álmennyezetet csinálni. Elég keskeny, mindössze 2,6 métert kellene áthidalni, itt működhet öntartó álmennyezet?
igazából mivel maga a tető már jól le van szigetelve, erre nem nagyon szeretnék extra szigetelést.
Sima fix álmennyezet.
Csinálsz lécből rácsszerkezetet, aztán gipszkartonnal beborítod.
találj ki valami függesztést, mert idővel gond lehet. (hajlik, stb)
Nem nagy cucc egy ügyes központi függesztés egy kereszttartóval. Több a semminél, és anyagilag sem tragédia.
ne dőlj be mindennek. Hosszútávra készül a mennyezet, nyolc év múlva már lóg a hasa, akkor hol lesz aki azt mondta, hogy áááá..jólesz az önmagában..
Fényképet nem tudok adni, a konyhasztalnál tervezz meg egy egyszerű teherhordó gerendát, ami némileg tartja a gipszkartont..
Ne legyints, mert évek múlva már nem lesz kedved visszabontani
Köszi a válaszokat.
Feltöltöttem ide két képet: [link]
Az egyiken már berajzoltam, hogy mit is szeretnél - álmennyezet, és kicsi szoba leválasztása ajtóval.
A két kép a két vége a helységnek, hosszú, nem igazán tudom egyben fotózni. Remélem a lényeg látszik.
Így ez a hatalmas helység jelenleg csak előszoba, nem tudjuk kihasználni, ezért szetetnék kialakítani itt egy extra szobát.
Valamikor régen, a térdfalak felemelése előtt ez még terasz volt, utána került új tető a házra, és beépítésre került ez, ezért van az a furcsaa főfal a képben, ami nagyon zavaróan néz ki, ezzel azt is elrejteném.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!