Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Lakásfelújításnál írtatok...

Lakásfelújításnál írtatok szerződést a céggel?

Figyelt kérdés
Ki hozta a szerződéstervezetet? Kaptunk egy árajánlatot. Azt nem kérdeztem meg, hogy szerződést írunk-e, de én szeretnék. Ez alap dolog?

2022. jan. 18. 00:50
1 2
 1/12 Valentino BROssi ***** válasza:
100%
10 évvel ezelőtt nem volt az, ma már szerintem nagyon kevesen vállalják, hogy szerződés és jótállás nélkül bízzanak meg valakit.
2022. jan. 18. 02:10
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Igen alap dolog, hisz pontosan levan írva a költség, árak, a pontos munka. Nincs variálás. És ezzel tudsz reklamálni, bizonyítani, hogy mit végeztek. A garaciád innentől megvan a munkára.
2022. jan. 18. 06:55
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos a mai világba alap dolog.

De nem csak ennyi, nézz utána a cégnek, székhely, alapítás éve, tulajdonos. Olyan írja a szerződést akinek van joga aláírni?

Sajnos a munkásoknak nagyobb tapasztalata van átverni az embereket, mint neked elkerülni ezt.

Amik lehetségesek: Szétbontanak mindent, amit nem is kéne, aztán egy 10szeres szerződést nyomnak az orrod alá.

Mindenből a legolcsóbb, leghitványabb anyagot használnak.

Ami nem látszik azt meg se csinálják.

2022. jan. 18. 08:27
 4/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm, én is így gondoltam, csak nem tudom, hogy a szakik hogyan állnak ehhez.
2022. jan. 18. 08:31
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Villanyszerelo patkanyt idezve: szerzodes, szamla? Akkor 27%-al dragabb.
2022. jan. 18. 08:55
 6/12 anonim ***** válasza:

1. Milyen 27% Semmi köze az anyag áfájának az ő adózásához.

2. Azt nem tudom, hogy állnak hozzá, de ezek a csalások mindennapi dolgok. Minimum referencia a megelőző munkákról.

Meg úgy is lehet dolgozni, hogy munkaóra x órabér

Megkérdezed mennyi az órabér és végig ott állsz felette, és ha nem tetszik amit csinál elküldöd.

Erre nyilván nem lehet garanciát kérni.

Jah, a másik lehúzás: Bemondják, hogy 1 millió, aztán a végén mondják, hogy 2 nappal tovább kell dolgozni így még 500ezer.

Ez a munkaórás és a szerződés keverékéből kijött csalás.

2022. jan. 18. 09:03
 7/12 A kérdező kommentje:
Jesszus, mik vannak... A cégnek utánanéztem, teljesen jónak tűnik. Azon röhögtem, hogy így írta X összeg + áfa. A szakik mért nem tudnak bruttót számolni? Azt hiszi én vagyok a kifizető? Azt neki kell befizetnie a kiállított számla után. Vagy felhívás keringőre, hogy feketén csak ennyi lenne?
2022. jan. 18. 09:42
 8/12 anonim ***** válasza:
27% ugy jon hozza, hogy ha nincs szerzodes meg szamla akkor feketen fizeted a munkadijat. Ugyebar nem csak anyagot kell fizetned...
2022. jan. 18. 10:47
 9/12 anonim ***** válasza:

Ja igen, ez a másik trükközés néha a szerződésen módosul a bruttó nettó szócska.

Vagy kijön, hogy 10ezer per m2, de hirtelen az 30m2 es lakásból lesz 60m2.

2022. jan. 18. 11:02
 10/12 A kérdező kommentje:
Hihetetlen, hogy mik vannak...
2022. jan. 18. 11:23
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!