Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Fürdőszobát újítanánk fel...

Fürdőszobát újítanánk fel tavasszal. Milyen anyagú kádat érdemes venni? Főleg saját tapasztalat érdekelne.

Figyelt kérdés

Annyi mindenfélét mondanak, írnak az eladók, hogy mi jó, mi nem, hogy teljesen elveszünk az infók között. Meg nyilvánvalóan azt dicsérik, amik nekik van, vagy nagyobb a hasznuk rajta.

Most huszonéves (lemez?) kádunk van, abban nagyon hamar hűl a víz.

2022. jan. 9. 07:04
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Akril kádban kevésbé hül a víz. Ha ez a problémád, akkor azt vásárolj. Megfelelő beépítéssel az is masszív! Nyugodtan beleülhet 100 kiló feletti is!

Azt tudom javasolni, (egyébként nem haszontalan dolog lemezkádnál sem!) hogy tegyetek kőzetgyapot szigetelést a kád köré, úgy épüljön be! Sokat jelent!

2022. jan. 9. 08:41
 2/7 anonim ***** válasza:
57%

Panelokba a kád alatt volt sokszor a fürdőszobai fűtőtest. Így a kád meleg volt.

Az acél kádak hátránya a gyorsabb kihűlés, de stabil, és a kemény zománcot sikálni bátran.

A minőségi akril kádak nagyon jók, saját lábbal stb, tehát megfelelő beépítéssel szintén jók. A garancia itt más kérdés, mert pl a ravak garancia magába foglalja a preferált szakember általi beépítést.

Az olcsóbbaknál pont az akril anyaga vékonyabb olcsóbb. De ennek simán utána kereshetsz a neten, mert megvannak.

2022. jan. 9. 08:55
 3/7 anonim ***** válasza:
56%

pár éve vettem egy akril sarokkádat. A beépítési ajánlatot megköszöntem, majd én megoldom. Nos alaposan ki kell mérni mit hová, és milyen magas legyen, aztán a lefolyónak is helyén kell lenni. Több vödör malter szerű ragaszó anyagot kevertem, ezt a téglatámaszokra öntöttem, majd segítséggel rátettük a kádat. Pontos illesztés a legnehezebb. Aztán hagyni, hadd kössön.mielőtt az oldalfalat rátettem volna, még több flakon purhabot is aláfújtam. (nem emelte fel).olyan patent lett, hogy sohol üreges kopogás, és bírja a súlyunkat rendesen. A legfontosabb, hogy jó melegérzetet biztosít, nem hül a víz a kád miatt.

Hozzánem értő vagyok, így oldottam meg. A kád kínai gyártmány. Gyönyörű fényes, stabil.

2022. jan. 9. 10:55
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Ha nem szeretnél később problémát akkor lemezkádat veszel. Nem fog elrepedni, eltörni, kilyukadni, összekarcolódni stb.. és nem, kell a beépítéséhez "különleges" szakember sem.

Ha nem szabadon álló lesz hanem beépített, akkor körbe lehet fújni purhabbal és nem fog kihűlni benne a víz.

2022. jan. 9. 15:09
 5/7 anonim ***** válasza:

Milyen fűtés van? Ha "hagyományos,gázkazános",-elmesélem,hogy csináltam én 12 éve...

Fürdőszoba felújításkor szóba jött a tusoló fülke,de a család leszavazta,mondván,hogy meló után jó beledögleni egy nagy kád forró vízbe...

Így több tucat eladót,szerelőt,akivel csak találkoztam,megállítottam,és megkérdeztem.

Összegezve...

Ha akrilkádat,CSAK prémium minőségűt,ami horror drága. A többi sz@r minőségű,legolcsóbb anyag,mégolcsóbb bevonat.Egy nagyon koszos fürdés,vagy ha az asszony festi a haját,a kosz,vagy a festék beivódik az anyagba,-nem azonnal,de 5~8 év múlva már igen.

Lemezkádat csak cseh gyártmányt a lengyel,vagy a román szintén sz@r.(Az enyém nagy,170-s)

Nekem Baxi kazánom van,a kazán alatt az osztóhoz tettünk még egy~egy kiállást pluszban.

A kád köré 16-s ötrétegű csőből tekertünk egy spirált,kb 26~28 métert tekertünk fel szépen egymás mellé,és erős ragasztó szalagokkal körben kb. 12~15 helyen ragasztottuk a kádhoz.Az oldalához,de nagyon lent kezdtük,szinte ahol az alja,és az oldala éle/íve) van.

A csőkígyó két végét bekötöttük a fűtés rendszerbe az osztó(k)ba.

A kádat felraktuk 5 ytong téglára,csurig engedtük vízzel,és komolyan körbefújtuk habbal.5v.6 flakon ment bele.

Na így lesz még vagy 1~2 évtizedig.....

2022. jan. 10. 21:26
 6/7 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat.

Családi ház, központi fűtéssel, a kazán nem azon a szinten van, ahol a fürdő, a radiátor és a fűtéscsövek a káddal szemközti oldalon vannak. A fűtésrendszert nem bolygatnám.

2022. jan. 11. 06:52
 7/7 A kérdező kommentje:

Van zuhanyzó is, a kád mellett. Azt is cseréljük.

Mindkettő (kád és tusoló) napi használatban van.

A kádunk 92-ben lett használatba véve (nem is huszonéves, hanem 30), a zuhanyzó is akkori, csak először épített volt és kb 15-20 éve lett tálcásra cserélve az alja.

2022. jan. 11. 06:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!