Ellátná egy szigetüzemű napelemes rendszer a lakás elektromos készülékeit ?
" Ezt nem tudom hogy hogyan számolják hogy egy egységnyi akkuhoz hány wattos napelem szükséges."
"adott egy 4000kw éves fogyasztású lakás"
Amíg a kW és kWh közötti különbség sem megy, addig inkább ne számolgass te semmit.
Bőven találsz segédletet a neten hozzá;
Vedd számításba, hogy mi az optimális. Átlagba lehet, hogy minden szép, de télen kevés és gyenge a napfány, a nyáron meg a túlmelegedés miatt csökken a napelem hatásfoka.
Az akkuk, borzalmasan drágák. Ráadásul sosem szedsz ki belőle minden energiát, csak egy részét. A Li- ban 20% ot kapásból bevonhatsz, aztán jön a túltöltés veszélye. Hozzá precíz töltő. Egy ólom akksi kevésbé érzékeny.
8000 W-ot sajnos csak a nyári hónapokban tudja, ilyenkor télen 1000-1500W, hiszen alacsonyabban jár a nap és jóval rövidebbek a nappalok, tehát a rövid válasz a kérdésre: nem fog működni ebben a formában a szigetüzem.
Inkább azt számold ki, hogy hány évig fizeted az akkumulátorok árából a rendes villanyszámlád. Én kiszámoltám a saját (teljesen hétköznapi) házamra, 1 garnitúra akkucsomag árából 9 évig fizetem.
Ja és 4-5 évente új akksikat kell venni...
Hát figyu, nálunk egy évben egyszer van 8 óra áramszünet és nyaranta 2-3 fél órás (viharban)
Egyik sem okoz különösebb kellemetlenséget. Nem látom értelmét, hogy milliós költséggel beruházzak, hogy "ne legyen áramszünet".
Két kérdés merül fel:
1. Mennyibe kerülne az általad felvázolt beruházás? Biztosan kiszámoltad már.
2. Jelenleg mennyit fizetsz havonta a villanyér?
Azok az akkuk egy vagyon. Én abból a pénzből életem végéig fizetném a villanyt, és még hagyok a gyerekeimre is.
Nem hiába nem csinálják, mert olcsó akkukból is sok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!