Milyen burkolatot javasoltok előszobába, járólap fölé?
Szeretnénk a régi járólapot eltakarni. Igények:
- melegburkolat legyen;
- hamar járható legyen, mert már beköltöztünk, és erre vezet az egyetlen kijáratunk;
- vízálló legyen, mert behordódik a sár rendesen;
- kopásálló legyen, sokat járunk rajta, és azt szeretnénk, hogy évek múlva is szépen nézzen ki;
- magasságra 2 cm hely van, hogy az ajtót ki lehessen nyitni;
- természetes anyagok előnyben, amennyiben van olyan, ami nem szívja a vizet;
- ár szempont, de nem a legfontosabb.
Minden ötletet megköszönök, típusokat és konkrét márkákat egyaránt, amivel jó tapasztalatotok van! :)
Illetve azt is megírhatnátok, hogy kell-e és milyen alapozás, a járólap és a burkolat közé, mert semmi tapasztalatunk nincs vele.
A járólap mért nem jó?
Szerintem csak 2 dolog létezik, amit lehetséges járólapra tenni, az egyik a PVC-padló a másik az öntapadós padlólap.
Azt nem értem, mért viszitek be a sarat a lakásba.
Nekem is két tippem van:
Egyik a tekercses vinyl-pvc-linóleum - ma már meglepően ízlésesek vannak, könnyű letenni. Előttenem árt a fugaszinteket kiegyenlíteni.
Másik, ahol tojni lehet a fugákra is - klikkeres vinyl. Ugyanúgy kell letenni, mint a laminált parkettát, de ez nem tágul, nem zsugorodik, 100%-ban vízálló. Kicsit drága, négyzetméterenként 13e körül van, de nagyon jó.
Köszönöm a válaszokat.
1-es:
A sarat nem szándékosan hordjuk be, természetesen... de képzelj el családi házat, kissé rendezetlen telekkel, kerttel, állatokkal, gyerekekkel. Mifelénk enyhék a telek, novembertől márciusig sár van, az a jó ragadós fajta. Nincs az a lábtörlő, ami kellőképpen felfogja. Amíg lakásban laktunk, főleg betonjárdán jártunk és az esetleges hó is a lépcsőházban olvadt le rólunk, nem volt ilyen probléma, de most sajnos ez van.
A járólap 5 fajta!!!, színben és méretben teljesen különböző csempéből van lerakva, innen-onnan összeszedett, maradék és gyárihibás darabokból. Borzasztóan néz ki. A széteső ablak és rohadó lambéria mellett elment, de miután a többit megcsináltattuk/-juk, a szépen felújított helységben már nagyon rosszul fog kinézni. Fölé járólapozás a járhatóság miatt probléma.
Kisebb egyenetlenségek vannak, de nem vészes. Klipszes vinyl padló felé hajlok, ott talán nem számít annyira, mint a tekercsesnél? Még arra gondoltam, hogy ha a magasság kiadná, a járólap fölé mehetne egy filc szőnyeg, hőszigetelés és hangtompítás miatt, az talán a fugákat és 1-2 kiálló sarkat is elfedné valamennyire.
Ha közvetlenül a járólapra megy a klipszes vinyl padló, nem fog nagyon kopogni?
Néztem az öntapadós padlólapot is, nem ismertem ezt a lehetőséget. De azt írják, hogy hideg felületre nem lehet lerakni, és épp ez a baj, hogy nagyon hideg a járólap, fűtetlen pince van alatta, hőszigetelés nélkül.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!