Társasházi lakásomban bejárati ajtót szeretnék cserélni. A HiSec ajtókról vélemények? Esetleg egyéb javaslat?
Annyira tudtam, hogy ez a kamuvideó lesz az első :D
Hacsak nem valami Hős utca környéki csodában laksz, bőven jó. Én meg vagyok vele elégedve, évek óta megvan
A videó baromság, sokkalta vastagabb lemezből vannak.
Nekem is megfelel, tökéletes.
Kínai, olcsó. Vannak, előnyei, hátrányai.
Jól zár, jó a hang és hőgátlása.
A zárbetétet érdemes cserélni egy középkategóriásra, és beépítésnél a lemezből hajlított tokot, fújd ki teljesen purral. Így nem lapul a tokszerkezet feszítésnél. A kilincset azonnal cseréltesd le az erősebb pajzsos kialakításúra.
Így kapsz egy elég jó ajtót.
Eredetileg 5 perces áthatolás gátlást tudott, de nincsenek újra vizsgálva a kínai ajtók, így nem minősülnek biztonságinak, és nincs is hivatalos, érvényes papírjuk tudtommal.
Ha minősített biztonságira vágysz, akkor mást keress.
Az 5-ös leírta a lényeget:
- Hivatalos minősítése nincsen.Cseréld le a zárat. Cseréld le a kilincset.
Vagyis cseréld le az egész ajtót.
:)
Tévedés. Olvass jobban. Zárbetét ( cilinderbetét). Normál kilincset pajzsos kilincsre ( ezt a beépítésnél cserélik ha akarod).
Ez nem az egész ajtó. Még sorolhatom a részeit....:)
A HiSec nekem azért nem szimpatikus, mert nagyon széles a kerete. Oldalanként közel 10cm. Így ha egy 90-es falnyílásba beépítik, kb. 70cm marad, amin be kell majd vinni a kanapét, vagy a zongorát.
Társasházakba láttam olyan típust, ami nem a gerébtokos rendszerre hasonlít, hanem a falnyílás külső élére illeszkedik a tok, és így alig szűkíti a nyílást. Ha jól emlékszem Mega a neve.
Ettől eltekintve a a HiSec-el sincs bajom.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!