Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Milyen glettet vegyek?

Milyen glettet vegyek?

Figyelt kérdés
Abszolút kezdőként glettelnék, ezért a legjobb anyagot venném meg, mert gondolom azzal lehet a legkönnyebben dolgozni egy kezdőnek. Milyen glett anyagot vegyek? Jót szeretnék venni, nem olcsót.
2021. dec. 21. 13:52
 1/7 anonim ***** válasza:
32%

Sok jó anyag van.

Én ezt használom:

[link]

Kezdőként tipp:

Ne keverőszárral keverjed be.

Vizet merjél a vödörbe és abba szórd be a kimért előtte fellazított glettet. Felveszel pl gumikesztyűt és nyúlj bele a zsákba és nyúlkálj bele, óvatosan "keverd" fel egy kicsit a tetején 10cm mélyen. Érezni fogod, hogy olyan lesz az állaga mintha ott se lenne, nem kemény. Nah azt szórhatod bele.

Ha beleszórtad a megfelelő mennyiséget, azt lepje el teljesen a víz. Óvatosan körbemozgathatod a vödröt, hogy jobban terüljön el benne, de keverni tilos.

Hagyd a leírás szerinti ideig ázni.

Utána kézzel spaklival keverd át a "tésztát".

Nah így lesz sima és csomómentes.

A leírás szerinti mennyiség nem feltétlenül tökéletes, azt tapasztaljad ki, mennyi vízhez mennyi kell. ELvileg tejföl állagúnak kell lennie, de van amikor a kicsit "folyósabb" is jó.

Másik tipp:

Nekem a boltokban annó a 100-as csiszolópapírt javasolták. Szerintem nem jó. Sok csíkot hagy a falon. Ha több rétegen glettelsz, akkor az elején lehet azzal csiszolni, de a végén inkább 180-assal vagy finomabbal. ezzt is majd kitapasztalod.

Másik tipp: Ha szar a vakolatod, amire glettelsz, akkor lehet, hogy porlani fog a gletted rajta. Arra festeni se lehet, mert a festék lejön róla még nedvesen. Használj a falra mélyalapozót. Nekem a sima higított obi-s megfelelő volt rá bőven.

Ha kész a teljes glettelés és minden tökéletes, akkor is alapozzad le az egészet festés előtt.

2021. dec. 21. 14:01
 2/7 anonim ***** válasza:
72%

Az első válaszoló bár biztos lelkes, de elég amatőr.

Az életben nem végeznék ha kézzel maszíroznám az anyagot.

Én jelenleg rigips rimano plus A glettet használok, ez jó gipszkartonra is.

És géppel keverem..

2021. dec. 21. 14:47
 3/7 anonim ***** válasza:
5%

Rudom. A mesterek szarnak az eloirasokra mert nem sajat maguknak csinaljak :)

Ezert nem hivok szakit ha nem muszaj. Dragan csinalnak szart.

2021. dec. 21. 15:53
 4/7 anonim ***** válasza:
41%
Nálunk minden széria glettel lett megcsinálva, saját magamnak csináltam, teljesen kezdőként. Olcsó volt, sztem nem volt nehéz vele dolgozni. Az első keveréssel az volt a baj, hogy csomós maradt. mert olyan mint a liszt a palacsinta tésztában, megfelelően elkeverve már tökéletesen használható. Szakik meg ha megfelelő, akkor már több 100x kevert glettet kedves 3#-as és nem kell hozzá bogarászni a leírást...
2021. dec. 21. 17:02
 5/7 anonim ***** válasza:
Én is szériagelttet használok ha csinálok valamit a házon, most éppen az előszobát gletteltem, meg a plafonra került gipszkarton.
2021. dec. 21. 18:10
 6/7 anonim ***** válasza:

Most azért az is kérdés, hogy a kérdező egész falakat akar simára glettelni, vagy csak javítana pár helyen vele? Mert ha az utóbbi, akkor nyilván nem kell neki keverőszár, de vödör se, hanem valami kisebb edény, amíg mondjuk egy helyiség javításához szükséges anyagot bekeveri kézzel. Ha viszont egész falat glettelne, akkor nyilván jobb géppel keverni.

Én is ezt használom, amit már fentebb is írtak: [link]

Szerintem a legjobb anyag.

2021. dec. 26. 00:34
 7/7 A kérdező kommentje:

Igen, azt nem írtam, de az egész szobát leglettelném.

Köszönöm az infokat!

2021. dec. 26. 21:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!