Külső lépcső 2. emeletre?
Sziasztok,
adott egy családi ház, földszint (mosókonyha, szuterin, garázs) + 2 emelet. A második emeletet a gyerekek használták, de már felnőttek és felmerült az igény, hogy leválasszuk, külön lakást alakítsunk ott ki.
Külső lépcsővel szeretnénk ezt megoldani, de a nehézség abban van, hogy a ház kialakítása következtében elég magasan van a második emelet. A két emelet között található egy terasz, tehát végeredményben két lépcsőt lehetne kialakítani.
A kérdésem az lenne, hogy milyen gyakori ilyen magasságba külső lépcsőt kialakítani, illetve biztonsági szempontból milyen előnyös megoldások vannak?
Az utcánkban a 3. szomszédnál van külső lépcső, és mivel jó magasan van, így az ablakunkból akaratlanul is pont odalátunk.
Mivel szabadon áll ezért az időjárásnak ki van téve. Vagyis hol vizes, hol meg havas vagy jeges illetve sáros, mert a kutyájuk is fel-le szaladgál a sáros lábaival a lépcsőn.
A lényeg, hogy alig van olyan hét, hogy valamelyikőjük el ne esne, vagy le ne csúszna pár lépcsőfokot.
Valamelyikőjükön mindig van valami kötés vagy gipsz, de nem tanulnak belőle.
Szerintem semmi akadálya a dolognak, azon kívül, hogy sokba kerül.
Én mondjuk eleve egy fedett, és valamilyen legalább részleges oldalfallal is rendelkező lépcsőre gondoltam, így elkerülhető az, amit #1 ír problémaként.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!