Mekkora önszivatás konyhába lamináltat rakni?
Sose volt még olyanom, de most konyhafelújítás lesz. Eddig pvc volt, az a békebeli fél centi vastag amit ki kellett hajítani mert szarrá porladt alatta a felső beton. Padlólap biztosan nem lesz, szeretek leejteni dolgokat és hát hideg. A PVC teljesen jó volt amúgy, csak gondoltam kipróbálom. Nem olyan nagy, 2,5×2,5 méteres.
Milyet érdemes ilyen helyre lerakni? Vagy maradjak a pvc-nél, ha nem akarom szivatni magam? Valami jobb javaslat esetleg?
Ha biztos vagy benne, hogy soha nem ömlik ki semmi és nem kell vízzel felmosnod, akkor jó. Egyébként nem.
Ha hidegburkolatot nem akarsz, akkor a PVC nálad a megoldás. Manapság gyönyörűeket kapni.
Ha alig használod a konyhát és csak dísznek van, akkor rajta!
Rendszeres főzés, mosogatás, koptatás mellett nagy önszívatás.
De 5 m2 nem a világ, próbáld ki! Olcsóbb, mint egy minőségi pvc.
Én biztos, hogy valami nekem tetsző kerámiát tetetnék fel, (akár famintásat) ami higiénikus és nyáron kifejezetten kellemes. Ha nem mázas kerámiát rakatsz, akkor semmi baja nem lesz semmilyen leejtéstől.
A hidegebb évszakokban rádobnék egy odaillő szőnyeget. Ez most egyébként is kifejezetten divat:
Ha nem akarsz rendes hidegburkolatot (kerámiát), akkor mindenképpen a vinyl padlót javaslom. Olvass utána, a jobb fajták állítólag abszolut vízbiztosak még fürdőszobába is ajánlják. És gyönyörűek vannak.
Előző házamban laminált padlót rakattam le a konyhában is.
Napi többszöri felmosás sem ártot neki, nagyon jó meleg hangulatot árasztott és bizton állíthatom volt forgalom a konyhámban rendesen.
Olyan lamináltat kell választani ami ellenáll a víznek, kiváló a kopásállósága, megfelelő vastagsággal rendelkezik és nem utolsósorban tökéletesen kell lerakni.
7-es jól írja, óriási különbség van laminált és laminált között is, a lerakás módja pedig odavághatja a jó minőséget is, de szerintem a vinylre nem véletlenül vállalnak garanciát.
Bár ezek hangzatos kijelentések, hogy 10 év garancia, azt is meg kell nézni, mik a garancia feltételei, pl. szerződött partnerek általi lerakás, stb. Lehet, hogy nincs ilyen feltétel, de jól utána kell nézni a garancia feltételeinek.
Sőt (6-os és 8-as vagyok újra) nagyon nem mindegy, mivel mosol fel és hogyan. Én a laminált padlóra (másra is) nagyon jól kicsavarható lapos felmosót használok, ilyet:
És ha mégis a PVC mellett döntesz, mostmár azt is úgy hívják, hogy tekercses vinyl padló, az nem lapokban van, hanem több méter széles tekercsben, mint anno a PVC.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!