Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Mennyibe kerül most egy kb...

Mennyibe kerül most egy kb 100nm-es kertes ház komplett felújítása?

Figyelt kérdés

Tudom hogy hülye a kérdés, de ha elindulok eladó felújítandó házakat nézegetni a mai árak mellett... Egyszerűen lehetetlen magammal vinni ács/tetőfedőt, villanyszerelőt, kőművest, víz-gáz-fűtésszerelőz, festőt s.t.b.

Szóval ha pl. kinézek egy kb 40 éves, 100nm-es, beton alapon tégla falazatú, nyereg palatetős házat, amin mindet csinálni kell: pala csere cserépre (csak cserép jöhet szóba), hőszigetelés (min. 10cm) vakolással, nyílászárók cseréje, komplett víz, gáz, villany csere, burkolatok, s.t.b., mibe kerülhet manapság ha mindenből az olcsóbb kategóriára utazok? Debreceni vagyok, tehát elvben(!) szóba jöhet a romániai anyagbeszerzés is.

2021. nov. 15. 09:38
 1/5 anonim ***** válasza:
75%
A Román árakat a bánat se tudja, de itthon, mivel most bejöttek a támogatások, simán megállhat, akár 8-10 millióban is egy ekkora felújítás.
2021. nov. 15. 09:42
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
szerintem legalább 10-12 milla csak a belseje átlagos minőségű dolgokkal. a külsejéhez nem értek. de nyílván látni kéne, hogy mi milyen állapotban van.
2021. nov. 15. 10:12
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem sincs 10 alatt. Ha a villany vezeteket vesni es cserelni kell,arra nekem 1,5-2,5 milliot mondtak. Uj konyha gepekkel 2 m legalabb. 6 ablak csere uj bejarati ajtoval anyag ktg nekem 1,3 m+munkadij. 40 nm parketta 250 anyag+260 munkadij. Eszmeletlen arak vannak.
2021. nov. 15. 18:59
 4/5 anonim ***** válasza:

Szerintem se nagyon van meg 10 millió alatt.. Itt mondjuk az is kérdés, hogy te mihez értesz,mit tudsz magadnak megcsinálni.

De a tető kb 4 millió csak, a víz/villany vagy 1 millió. Fűtés ha pl konvektorból szeretnél központit vagy netán hőszivattyút, akkor 3 millióval számolhatsz. Burkolatok is fél millió minimum. Nyílászárók kívül,belül vagy 2,5 millió. Felső/alsó/kinti szigetelés (betonozás bent, ha nincs) vagy 3 millió. Falak javítása, festése..... Lehetne sorolni. És itt sok helyen nem számoltam munkadíjat vagy ha igen, akkor tuti keveset. Brutál világ van..és megint emelkedni fognak az árak sajnos. 😔

2021. nov. 17. 13:13
 5/5 anonim ***** válasza:

Én egy 90 nm-es ház komplett felújítására számoltam 16 milliót úgy, hogy a tetőfedést, burkolást, vakolást, glettelést, festést, szigetelést családon belül 0 ft munkadíjjal oldanánk meg.

Nézz rá külön-külön az anyagokra (szigetelés alul-felül-kívül), csempék, lamináltak stb, mindegyikre van már a gyártóknak kalkulátora. Akik 10 milliót írtak, azok nagyon nincsenek képben a mai árakkal, 10 millió lenne csak az anyagár, arra még jönne a munkadíj.

Kezdjük ott, hogy egy konyha alaphangon 1 millió, egy fürdőszobafelújítás minimum 600 ezer, egy tetőfelújítás minimum 2-4 millió, ajtók ablakok sem állnának meg 1-2 millió alatt.

Építőiparban dolgozom, egy megrendelőm a 90 nm-es lakásának felújítására költött 20 milliót úgy, hogy rengeteg mindent maga csinált (bontás, vakolás, betonozás, gipszkarton). És ez csak egy lakás, családi háznál meg ugye ott a tető, külső szigetelés, színezés, térkő, kerítés, udvar...

2021. nov. 17. 20:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!