Alumínium-réz kötés?
Szia!
Igen három napig fogja bírni a Wagóban,de amint van alupasztád csréld a Wagot és pásztázz!
Csak felhívom a figyelmüket,hogy a sodrot,tekert kötés Magyarországon 1914.Január 1-je óta tilos!
"Csak felhívom a figyelmüket,hogy a sodrot,tekert kötés Magyarországon 1914.Január 1-je óta tilos!"
Tehát az első világháború idején.
Hát persze...
Szia!
Az első vagyok!
A szabványokat ne írd felül és ne kételkedj bennük.
A sodrott kötések a lecsupaszított vezetők egymással való összetekerése, sodrása, amely
semmiféleképpen nem elfogadható. A vezetékek egyszerű összecsavarásával készített kötés
az első magyar villamos biztonsági szabvány szerint 1914. január 1. óta tilos!
A forrasztásos kötés is tilos mivel lágy kötés és és a vezeték melegedést során a kötés meglazult valamint elválik. De! Az elektrotechnikai kapcsolatokban természetesen használhatunk forrasztásos kötést(alaplap stb .,)
Az utcai légkábelről, jelen pillanatban (2021) is rásodrott alu.vezetéken jön be az áram a villanyórámig.
Szólj az ELMŰ-nek is, hogy szabálytalan a kötésük.
Szia!
A nagyfeszültségű,erősáramù légvezetekékekre a szabványi előírások változhatnak és ott megfelelő anyagok kötéstechnika és más szabványi előírás figyelembevételével másként el lehet járni....
De nyugodtan kösd bele ebbe is!
Csak fel szeretném hívni a figyelmedet,hogy a fent említett dolgokat és fent nem említett dolgokat is több nemzetközi és hazai szabvány taglalja valamint az Elektromos szakemberek kézikönyve is 625-oldalon a témaköröket,melyet 15 szakember írt még közösen!
Egyáltalán nem "belekötésből" írtam, hanem tapasztalatból.
Amúgy a 70-es években az ELMŰ-nél dolgoztam, és hidd el, hogy a gyakorlatban senkit sem érdekelt a "szabvány", mert -szinte- minden hiánycikk volt, vagy ki sem volt még találva. Mindent úgy oldottunk meg ahogyan tudtunk.
Hol volt még a műanyag kábelcsatorna, a szigszalag, a wago, a firelé meg a kisautomata....
Mindenki házilag patkolta a becsavarható porcelán biztosítékot, mert az is hiánycikk volt.
Annak idején az volt a menő, aki be tudott szerezni pl. egy "T" dugó nevű elosztót, mert azt is csak pult alatt lehetett kapni.
Szia!
Rendben,akkor bocsánat!
Sajnos a 70-es évekről nem tudok nyilatkozni mivel még akkor a világomról se tudtam de most van egy 70-80-as években épült házam amit ùjítok és minden téren látszik de főleg az elektromosságon,hogy egy egy alkatrész beszerelésével biztos menőnek mondhatták magukat,de a szerelés technika,szabványú előírások a szőnyeg alá lettek söpörve sajnos és a legszomorúbb ebbe az ,hogy sok ház mai napig így épül fel.
Akkor mint ex Elműssel egyet érthetünk abban,hogy a szabványú előírás fontos😉
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!