Vízteres cserépkályha hogyan kivitelezhető?
Tehát összesen 150 m2.
Mennyi volt a 2019-2020 fűtésszezon össz számlája?
Mert nekünk a 85 m2, sehol nem szigetelt, vályogfalú, régi ablakokkal házban 230 ezer.
Lehet, nem is sok, amit fizetsz, csak kevés a fizu :(
A szigetelés is meggondolandó, mert mi számoltuk, még tavalyi árakkal 150 ezer lett volna a vastagabb kőzetgyapot. Idén fogalmam sincs, mennyi. És nem lett volna nagyságrendekkel kevesebb a fűtés, kb. 10 %-kal lett volna kevesebb fogyasztás, de hát ezt is nehéz kiszámolni, mert függ az időjárástól is. Szóval ha a 10 % reális, akkor 23 ezerrel lett volna olcsóbb. Ez vagy 6 év alatt térülne meg erős becsléssel. :(
Olyan ez, mint a napelem. Nagyon jól hangzik a megújuló energia, de olyan sokba kerül, hogy mire behozza az árát, tönkremegy.
Kb 350 ezer volt a téli fűtés.van vegyestüzelésű kazán is , de azzal még több lenne szerintem.
A padló brutál hideg, két zokniban is fázik az ember lába. A fiam pedig ezen mászik, folyton száz réteg ruha van rajta. Ritka szarul csinálták meg a 89 As években a házakat..
Én nem vagyok cserépkályha ellenes,mert már a cirkó fűtés előtt is megvolt.A ház kb az 1900 as években épült,0 hőszigeteléssel.
A 16 m2 hallban a leteritett nagy szőnyeg adja a hőszigetelést.
No itt van kb 30 éve,a ma is üzemelő 5x7x2.5 nagyságú cserépkályha.
A szép cserépkályhák a múltban is a lakás diszei voltak.
Manapság is a reneszánszaikat élik.A cserépkályhákat és kandallókat összehasonlitani sem lehet.A langyos cserépkályhákat meg lehet ölelgetni,de ölelgess meg 1 fekete monstrumot.Sokszor jön a szomszéd is,jaj csak a derekamra kellene egy kis meleg.
Közben fejlődött a technika.Kihasználni minden meleget,amig melegszik be a kályha .Kb az egyik családtagom már víztereset csináltatott,a cirkó mellé.Nagyon sok gázt meg lehet ezzel takaritani,de ez azért kis munkával is jár.Azt el kell mondanom,addig melegiti a központi rendszert is,amig a tűztérben legalább parázs van.A kandallókra is ez vonatkozik.A cserépkályha azért melegit hosszabb ideig,mert a belső részben a füstjáratok egy tömeget alkotnak.A kandallónál meg a
körbe rakott kb 3 cm samott tartja a meleget,már ameddig tartja .
Az ilyen vízes fűtéseknél,beleértve a kazánokat is,a puffer tartályok nagyon hasznosak.
Manapság vízteres cs.kályha nagyon drága.Nagyon jó kályhás kell,és nem olyan fűtésszerelő Aki csak "ugatja" a szakmát.Igazából itt 2 fűtési rendszert kell kiépiteni,amelyek egymástól függetlenül is tudjanak működni.Itt vannak költségnövelő szerelvények,villamossági szempontból is .Manapság annyira elszálltak az árak,én lebeszélnélek erről az "öszvér" kályháról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!