Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Vízteres cserépkályha hogyan...

Vízteres cserépkályha hogyan kivitelezhető?

Figyelt kérdés
Adott egy kétszintes ház, lapradiátorokkal. Jelenleg gázzal futunk ,de nagyon hideg van pedig 22 fokra van állítva. Mindegy szeretnék bentre egy vízteres cserépkályhát. Mennyibe kerülne osszvissz minden? Milyen szakember tudja kivitelezni? Nő vagyok

2021. nov. 5. 03:25
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
Sokat. 90 alapterületű és fönt még 60 négyzetméter kb .
2021. nov. 5. 15:28
 12/17 A kérdező kommentje:
Szerintem a padlásra kellene szigetelés. Mert fönt hűvösebb van mint lent.
2021. nov. 5. 15:29
 13/17 anonim ***** válasza:

Tehát összesen 150 m2.

Mennyi volt a 2019-2020 fűtésszezon össz számlája?

Mert nekünk a 85 m2, sehol nem szigetelt, vályogfalú, régi ablakokkal házban 230 ezer.

Lehet, nem is sok, amit fizetsz, csak kevés a fizu :(

2021. nov. 5. 15:35
 14/17 anonim ***** válasza:

A szigetelés is meggondolandó, mert mi számoltuk, még tavalyi árakkal 150 ezer lett volna a vastagabb kőzetgyapot. Idén fogalmam sincs, mennyi. És nem lett volna nagyságrendekkel kevesebb a fűtés, kb. 10 %-kal lett volna kevesebb fogyasztás, de hát ezt is nehéz kiszámolni, mert függ az időjárástól is. Szóval ha a 10 % reális, akkor 23 ezerrel lett volna olcsóbb. Ez vagy 6 év alatt térülne meg erős becsléssel. :(

Olyan ez, mint a napelem. Nagyon jól hangzik a megújuló energia, de olyan sokba kerül, hogy mire behozza az árát, tönkremegy.

2021. nov. 5. 15:40
 15/17 A kérdező kommentje:

Kb 350 ezer volt a téli fűtés.van vegyestüzelésű kazán is , de azzal még több lenne szerintem.

A padló brutál hideg, két zokniban is fázik az ember lába. A fiam pedig ezen mászik, folyton száz réteg ruha van rajta. Ritka szarul csinálták meg a 89 As években a házakat..

2021. nov. 5. 15:52
 16/17 A kérdező kommentje:
*80 As akart lenni.
2021. nov. 5. 15:52
 17/17 anonim ***** válasza:
100%

Én nem vagyok cserépkályha ellenes,mert már a cirkó fűtés előtt is megvolt.A ház kb az 1900 as években épült,0 hőszigeteléssel.

A 16 m2 hallban a leteritett nagy szőnyeg adja a hőszigetelést.

No itt van kb 30 éve,a ma is üzemelő 5x7x2.5 nagyságú cserépkályha.

A szép cserépkályhák a múltban is a lakás diszei voltak.

Manapság is a reneszánszaikat élik.A cserépkályhákat és kandallókat összehasonlitani sem lehet.A langyos cserépkályhákat meg lehet ölelgetni,de ölelgess meg 1 fekete monstrumot.Sokszor jön a szomszéd is,jaj csak a derekamra kellene egy kis meleg.

Közben fejlődött a technika.Kihasználni minden meleget,amig melegszik be a kályha .Kb az egyik családtagom már víztereset csináltatott,a cirkó mellé.Nagyon sok gázt meg lehet ezzel takaritani,de ez azért kis munkával is jár.Azt el kell mondanom,addig melegiti a központi rendszert is,amig a tűztérben legalább parázs van.A kandallókra is ez vonatkozik.A cserépkályha azért melegit hosszabb ideig,mert a belső részben a füstjáratok egy tömeget alkotnak.A kandallónál meg a

körbe rakott kb 3 cm samott tartja a meleget,már ameddig tartja .

Az ilyen vízes fűtéseknél,beleértve a kazánokat is,a puffer tartályok nagyon hasznosak.

Manapság vízteres cs.kályha nagyon drága.Nagyon jó kályhás kell,és nem olyan fűtésszerelő Aki csak "ugatja" a szakmát.Igazából itt 2 fűtési rendszert kell kiépiteni,amelyek egymástól függetlenül is tudjanak működni.Itt vannak költségnövelő szerelvények,villamossági szempontból is .Manapság annyira elszálltak az árak,én lebeszélnélek erről az "öszvér" kályháról.

2021. nov. 5. 19:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!