Jelenleg melyik a legjobb fűtési megoldás?
Nem értek hozzá, de lassan úgy tűnik, hogy venni fogunk házat...
Kb 100nm ház, kell majd padlófűtés, klíma.
most éledezik a jövő fűtése-hűtése..már nem kapsz olyan split klímát, amelyik nem tud fűteni is. Jobb országokban már átálltak a klímás fűtésre. Halk, -15 fokig kiváló, a drágábbak -20-ig, nyáron meg hűtenek. A motorjuk már kefe nélküli, de szabályozható fordulatú(kívül, belül)
Keress rá a nagy, ismert gyártókra, meglátod a kínálatot. A padlófűtés is kiváló, de a split még jobb.
Szerintem. Nekem nyáron szereltek fel egy Gree-t, már fűtöttem is vele. És nem csapta le a mérőt, nem ette le a gatyámat.
“ Jobb országokban már átálltak a klímás fűtésre.”
Hőszivattyúnak is jó lesz az. Németeknél nem nagyon látok ilyen klímás varázslókat. Az olajfűtéseket lecserélését gázra támogatják, meg mindenhol hőszivattyú van, ahol nem gáz.
A szépséghiba az, kb negyede annyit fogyaszt kwh-ban, cserébe az áram még most is több mint 4-szeresébe kerül. (6 vs. 28 cent)
#6...igen, már eszembe jutott..hőszivattyú az...csak nem egyszerűbb klímakészüléknek nevezni? Kit érdekel hogy működik, az a lényeg hogy most fűt.
A németeknél nagy a káosz. (a fejekben) ott a vezetés tök zavaros dolgokat művel, még szerencse, hogy ki tudják fizetni.
#4: a miénk sem nagy, eddig jó a gree..igaz ott a gáz, csak indítani kellene, de megvárjuk a tél végét, addig kiderül mi mennyi..
A jutubon egyre több bemutató, oktató filmet látni a hőszivattyús fűtésről.
Valaki kiigazított, az a helyzet hogy mi ásottkúti vizes hőszivattyúra gyúrtunk. A szomszédnál működik, mi inkább a levegős hőszivattyút próbáljuk először. Már egy kiásott kútunk van...
8 tulajdonképpen a fizikai elv ugyanaz, csak ugye a klímával a levegőtől vonod el a hőt, a másiknál meg vagy a földből, vagy vízből, vagy van elvileg szintén ami a levegőből veszi el.
Ahogy látom, a nagy probléma az, hogy németeknél nincs h-tarifa, vagy ami van, az meg messze van a kedvezőtől.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!