Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Szerintetek lesznek panelfelúj...

Szerintetek lesznek panelfelújítások uniós vagy állami pénzből a következő évtizedekben, vagy magukra hagyják a lakótelepeket?

Figyelt kérdés

Sokan hisznek a penelekben, mert kiderült mára, hogy nagyon erős épületek, viszont ehhez a megfelelő felújítások nagyon is szükségesek főként hőszigetelés terén. Ezt a mindenkori kormány hogyan láthatja? A fidesz mintha lemondott volna a penelekről, de Dobrev pl. nagy felújításokat ígért.

Engem ez azért érdekel, mert szeretnék venni, de nem tudom, hogy 10-15 év múlva bezuhanhat-e drasztikusan az értékük.

2021. okt. 27. 15:25
1 2
 11/16 Ékezetes billetyűzet ***** válasza:
100%

6 év? Úristen!

És mit szóljon az a családi házas pár, aki körbe akarja szigeteltetni a házát és kap egy 4 milliós számlát?

Még ha egy jobbmodú családról is beszélünk és félretesznek havi 30 ezer forintot, évi 360 ezret, akkor a 4 milliós felújításra több, mint 10 évig gyűjtenek!

Közösségben, összedobva a pénzt mindig hamarabb összejön a pénz. Arról nem is beszélve, hogy a családi házas lakók 30 ezret tettek félre havonta, míg te 13 ezerrel, kevesebb, mint a felével számoltál.

Ezáltal én inkább úgy gondolom, hogy a családi házak lakóknak van szükségük támogatásra.

2021. okt. 27. 16:51
 12/16 anonim ***** válasza:
46%

Öcsém te vagy a nagyon hülye, így aztán menj a panelbe, amit majd Dobrev felújít!

Egyébként azt sem tudni, hogy mi a fa.zon vitatkozol?

Kérdezted, hogy az állam szigeteli e a panelokat? Mondtuk nem, azt a tulajdonosok csináltatják. Mi ezzel a gondod?

És milyen 13 ezerről hadoválsz?

Nem 100 Ft-ba kell megszabni a m2 árat, hanem emelni kell, ...vagy nem kell szigetelni!

Én a Belvárosban lakom, igaz 120 m2-es lakásban és 50ezret fizetünk havonta közös költséget. A ház kifogástalan műszaki állapotban van kívül-belül, pedig csak 10 lakásos.

2021. okt. 27. 16:53
 13/16 anonim ***** válasza:
100%

Most sincsenek magukra hagyva. A miénk nemrég(2éve) felújítva pályázatból. Festés, szigetelés, radiátor csere, nyílászáró cserék. A tetőre nappanel került így a közös részek világítása arról megy. Már csak a belső részen kéne dolgozni.

Szóval pályázatok végig vannak, csak kell egy közös képviselő aki figyeli ezeket. Laktam olyan helyen ahol a környéken 2 házat felújítottak pályázatból a miénk meg hiába omladozott nem pályázott a közös képviselő

2021. okt. 27. 21:10
 14/16 anonim ***** válasza:
70%

Régebben is voltak olyan pályázatok, aminek a keretében egy részét a felújításnak állta az állam. Mint ahogy most is lehet pl. a magánházban élőknek is pályázni energetikai felújításokra, napelemre stb.

Ilyen részvételt ígér várhatóan a Dobrev. A régebbi szigeteléseknél nagyjából az egyharmadát állta az állam, szerintem ez reális a váltás után is.

Az energetikai rendszerek környezetbarátabbá tétele közös előnye az országnak, egyrészt, hogy legyen egyáltalán élhető világ, másrészt minél kisebb legyen a többi ország felé a kiszolgáltatottság pl. magas gázigény miatt.

Racionálisan tekintve a panelben élők elég sokan vannak ahhoz, hogy előbb-utóbb egy választáson érdemes legyen a kedvüket keresni, így pusztán pragmatikus alapon is szinte biztos, hogy lesz még "panelszigetelési" program.

2021. okt. 28. 16:29
 15/16 anonim ***** válasza:
48%

14-es vagyok:

A közös érdektől függgetlenül, a ház felújítási költségei alapvetően a tulajdonosok felelőssége. És igen, a ház/lakás tulajdonosság költségekkel jár, ha nem akarsz egy romhalmazban élni, akkor bizony pár milliót 10-20 évente tuti rá kell szánnod, véleményem szerint a panelnél még viszonylag olcsón is megúszod.

Egyrészt mert az alapinfrastuktúrát relative sokan használjuk, ezért egy főre kevesebb költséggel jár, másrészt viszonylag átlátható a szerkezet, sokkal kevesebb rizikó van a szakik "okos" megoldásai miatt, legalábbis a közös részben.

Ha jó a lakóközösség, akkor kifejezetten racionális, költséghatékony megoldások alkothatók.

2021. okt. 28. 16:39
 16/16 anonim ***** válasza:
Most a kislakásos társasházak vannak magukrahagyva. 5 éve várjuk, hogy legyen olyan pályázat, amivel szigetelhetünk, de nálunk eddig nem volt.
2021. okt. 29. 06:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!