Műanyag ablakkeretről alkohollal, higítóval vagy benzinnel lehet nyom nélkül a rátapadt, rászáradt celluxot leszedni?
Figyelt kérdés
sőt, talán 4-5 év alatt a nap is rásütötte eléggé ...
de azt se akarom h belemarjon a műanyagba vagy hagyjon. mivel érdemes próbálkoznom ? kösz
2021. okt. 24. 23:06
11/18 anonim válasza:
8-asnak igaza van. A lakkbenzin és a hozzá hasonló szintetikus hígító, a legtöbb műanyagot nem bántja. Erősebb hígítót (aromás, észter, nitrohígító) semmiképpen ne használj. Egyes műanyagokat a lakkbenzin is oldja, ezért érdemes egy kevésbé látszó kisebb helyen kipróbálni. A műanyag ablakkereten levő ragacsok eltávolítására én is lakkbenzint használtam, semmi baja nem lett. Előtte próbáld meg valahogy leszedni és az ott maradó ragadós részt távolítsd el lakkbenzinnel.
12/18 A kérdező kommentje:
a lakkbenzin miben különb9özik a hagyományos sebbenzintől? vagy akár az autókban lévő benzintől? csak mert mindegyik van itthon, de erősebb vagy rosszabb?
2021. okt. 26. 10:07
13/18 anonim válasza:
A lakkbenzin az egy hígító. A sebbenzin tisztább anyag, azzal is meg lehet próbálni. Aztán van még a háztartási folttisztító benzin, az is tisztább, mint a lakkbenzin hígító. A sebbenzin és a háztartási folttisztító benzin gyorsabban párolog. Az autóba való benzin nem tudom, hogy jó-e erre a célra.
14/18 A kérdező kommentje:
ok kösz!
2021. okt. 26. 10:45
15/18 Hintalow válasza:
Cimkeoldó.
Amióta az eszemet tudom, mindig van otthon egy flakonnal, már számtalanszor tett nagyon jó szolgálatot.
16/18 A kérdező kommentje:
ennek ez a pontos megnevezése? és hol vetted?
2021. okt. 27. 09:46
17/18 Hintalow válasza:
18/18 DyttaDetty válasza:
Én alkohollal vagy körömlakklemosóval szoktam ezeket a problémákat megoldani.
Egyik sem rongálta meg a műanyagot.
Amikor egy évig volt rajta a cellux, átkentem acetonnal, letöröltem, amit feloldott. Másnap újra megcsináltam. Harmadik nap már teljesen le tudtam szedni a maradékot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!