Gerébtokos ablak cseréje felújítása mennyibe kerül 2021-ben?
Egy kétszárnyú, ~120x140cm-es, és egy egyszárnyú, ~120x70cm-es felsőablakról lenne szó.
A opció, műanyag ablakra cserélnénk a külső ablanokat
B opció, feújítás (kérdés, hogy ilyenkor érdemes-e mind a 6 ablakot, vagy nincs értelme a belsőkkel foglalkozni)
A opció a keret bontásával járna?
A felújítással kapcsolatban szkeptikus vagyok, mert továbbra is marad a keret, ami kb. fél nm rosszul szigetelt hőátadó közeg. Az ablakszárnyak keretei pedig ugyan most sem huzatosak, de további 1/3 nm rosszul szigetelt közeget jelentenek.
További kérdés, hogy mennyire bonyolult a tokot/külső keretet kibontani, ha sajátkezűleg állnánk neki?
Nem egy agysebészet. Én is magamnak megcsináltam tök egyedül.
Köszönöm a hasznos válaszokat!
#2 Megtérülni nem fog az én esetemben, csak a hőérzet miatt nyúlnánk hozzá. Atapasztalatod alapján úgy érzem, hogy nekem nem éri meg a meglévőt felújíttatni.
#3 úgy látom itt a kivitelező egy előre gyártott keretbe rakja be az ablakokat. Nálad ez hogyan van pontosan megoldva?
3-as vagyok.
Természetesen kerettel együtt gyártják le, mert csak úgy zár majd tökéletesen.
A két üveg között argonnal.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!