Olyan falat szeretnék felhúzni két szoba közé, aminek van vízszintes és függőleges része. Hogyan tudom ezt megtenni?
Én megcsinálnám jó erősre a cipőspolcot, mondjuk zártszelvény belsővel, ami csak le lenne elölről takarva hogy ne legyen csúnya. Arra lehet falazni, az elbírja. Ekkor a függőleges részét simán fel lehet húzni. A vízszintes résznél meg elég csak valamivel letakarni a cipőspolcot, attól függően, hogy az ágy rá fog-e nehezedni. Ha nem, csak rálóg de nem fekszik fel rá, akkor simán jó a gipszkarton is például.
De ha a függőleges résznek nem kell erősnek lennie, tehát a cipőspolcnak nem kell nagy tömeget elbírnia, akkor sima fa szerkezettel is jó lenne.
Mifelénk ha függőlegeset épít a kőműves, azt hívjuk falnak.
Ha vízszintesen épít, azt meg járdának.
Kering a neten évek óta egy kép, ahol kész szoba közt úgy van megoldva a fal, hogy a két ágy egymás felett van.
Olyan mint egy emeletes ágy, de az egyik ágy az egyik, a másik a másik szobából hozzáférhető. Tehát a fal megtörik. Nyilván a kérdező látta ezt a képet, és most megszállta az ihlet.
Én simán vennék ablakhoz való áthidalót és kész. Vagy zártszelvényből építeném meg esetleg a tartószerkezetet, de utóbbi szerintem elég drága lenne
Nem láttam a képet.
Igazábál most ilyen helyiségeim vannak egy 3,5 méter hosszú közös falnál
-lakószoba: 3,5 méter x 2 méter
-előszoba: 3,5 méter x 1,6 méter (ide csak egy cipőtartó kerülne bútorként)
A 3,5 méter hosszú falat szeretném kb. 60 cm-el arrébb rakni, és akkor kapnék +2 négyzetmétert a szobához. Viszont az előszobából nyílik 6 db ajtó, így a 80x35x40 cm-es cipős polc ilyenkor mindenképpen valamelyik ajtó útjában lenne. Erre jött ötletként, hogy valami olyan bútort raknék a közös fal mellé a lakószobában, ami alá a másik oldalról be lehetne csúsztatni a cipőtartót.
Szóval egy kb. 80 cm hosszú szakaszon lenne egy kb. 40 cm magas és 40 cm széles bemélyedés a falon a lakószobába.
Tehát 80 cm hosszú szakaszon így nézen ki a fal:
|
|
_|
__|___
A több részen pedig így:
|
|
|
____|___
Kiszedte a spaceket az előző hozzászólásomban így rosszul jelenik meg az ASCII ábra. Megpróbálom újra pontokkal space-ek helyet.
Tehát 80 cm hosszú szakaszon így nézen ki a fal:
....|
....|
..._|
__|___
A több részen pedig így:
....|
....|
....|
____|___
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!