Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Diszperzit festékből hogyan...

Diszperzit festékből hogyan lehet kikeverni valami kellemes világosbarna színt?

Figyelt kérdés

Vettem fehér diszperzitet, meg vettem hozzá barna színezőt. Próbáltam keverni, öntöttem hozzá egy kevés színezőt de nem világosbarna lett, hanem rózsaszínes árnyalatú. Ha többet teszek hozzá, akkor valóban barna lesz, csak akkor már annyira sötét, hogy olyanra már a szobát nem akarom lefesteni. A festők hogyan keverik ki ezt a színt? Valami trükkje biztos van.

Persze egyszerűbb lett volna készre keverten megvenni, de nem volt az üzletben, az eladó pedig azt mondta, vigyek fehéret, meg hozzá barna színezőt.

2021. szept. 19. 11:47
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Ugye nem a vödörben nézed a színt, hanem felkenve, száradás után?
2021. szept. 19. 12:01
 2/4 mindentudó99 ***** válasza:
100%
Felkenve is rózsaszines. Én is ugyan ilyet szerettem vola mint a kérdező. Szerencsére azért nem vészes így nem kellett átfestenem. De nem az igazi
2021. szept. 19. 12:20
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Okker aztán fekete és kis piros.

De ez nem könnyű ha nincs tapasztalatod.

Fehér diszperzit ől csak halványakat tudsz keverni.

Sötétebbekhez színtelen diszperzit kell.

Itt megtalálod lent, hogy mikből milyen szín keverhető ki. Az árnyalatnál sokat számít, hogy miből mennyit raksz.

Nálad alap okker, aztán fekete sötétítéshe, piros a barna felé menet. [link]

Próbáld a sorrendet tartani.

2021. szept. 19. 12:25
 4/4 anonim ***** válasza:
82%
Egy tipp: Keverésnél ne az egész vödörbe öntsd a színezőt, hanem vegyél ki egy kisebb adagot a diszperzitből és ahhoz add apránként. Így tudsz kísérletezni és nem kell a kukába dobni az esetlegesen rémes színű teljes vödör festéket.
2021. szept. 19. 16:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!