Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Vizteres kandalló ha elmegy...

Vizteres kandalló ha elmegy az áram és le áll a keringető és ne robbanjon be. Mit lehet tenni?

Figyelt kérdés
1szer elment az áram és a külső cső teljesen szét olvadt. Nem vettük észre időbe. Kicsi a rendszerünk. Így percek alatt 100 fok fölé megy a hőmérséklet amint leáll a keringettő.. szét durrant a cső és folyt a forró víz többször előfordult már....majd hívtuk a szerelőt. A csövet ki cserélte mondta legközelebb már a kandallóba a cső is szét robbanhat estére nem éghet a tüz mert ha áram szünet lesz és nem veszük időbe észre akkor baj van.. meg persze mikor nem vagyunk itthon akkor sem. Volt hogy égett még a tüz de időbe észre vettem és eloltottuk vizel persze az se a legjobb megoldás mert nem hiszem hogy nagyon jót tesz a kandallónak van valami megoldás ilyen helyzetekre?? Vagy mindig aggódni kell?? Meg figyelni és persze nem százezrekért.. köszönöm a válaszokat
2021. szept. 7. 09:00
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Így kivitelezni valamit, ez a kontár munka, a hozzá nemértőtől.

Keringtető szivattyúnak sinusos szünetmentes táp.

Hőmérsékletre nyitó szelep, ami hidegvízet nyom a rendszerbe, míg a párja a túlnyomás miatt leengedi a melegebb vizet. Mindaddig amíg hőfok alá nem hűl.

A hideg víz a forró felületre egy sokk, és veszélyes. A fém részek megrepednek, deformálódnak, rossz esetben szétdurrannak. A hirtelen gőz szintén budurranhat kicsaphat súlyos sérülést okozva.

Keress másik szerelőt, aki nem ilyen ostoba és tudatlan. A biztonsági rendszerek megléte, beépítése alap dolog mindenféle fűtési rendszeren.

[link]

[link]

2021. szept. 7. 09:11
 2/5 mindentudó99 ***** válasza:
Erőltetik ezt a zárt rendszert vegyes tüzelésnél. Persze lehet tenni biztonsági szelepeket meg amit előttem írtak azt is. Biztosan jó is . A szünetmentes táp is jó de mind hibalehetőség is. Szerintem nyitva kell hagyni rendszert nyitott tágulási tartállyal a padláson. Nekem egy 200 literes hordó van fenn. Vékony ötrétegű csöveim vannak. A rendszer így is tökéletesen működik. Én ezt tartom a legbiztonságosabb megoldásnak. Nekked is ezt ajánlom. Egyszerűen olcsón kivitelezhető.
2021. szept. 7. 09:51
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

a#2-es korrekt tanácsot adott. .Ha nincs padlás, az sem baj, mert a nyílt tágulásit a plafon közelében is el lehet helyezni, a tágulásiból kivezetett túlfolyó-csövet a mosdóba/wc-be lógatni.

Ez nem tud robbanni, a gőzt itt fújja ki. Napersze a vízszinet nem árt ellenőrizni.

Nem kell szünetmentes táp, meg egyéb szörnyűség. Az nem hátrány , hogy a(tartós) áramszünetet jelző sms-küld a telefonodra.

Keress másik szerelőt.

2021. szept. 7. 10:54
 4/5 anonim ***** válasza:

Hogy a francba lenne a szünetmentes táp szörnyűség???

Volt házamba nyilt rendszer volt, ami szép és jó, de nem elég. Szuleimnel is szinten nyilt.

Az új házunkba meg 10000% hogy szünetmentes tap lesz.

A rendszernek is jobb ha a viz tovabb kering, es már tapasztaltam milyen 0 fok közelében tobb órára áram nélkül maradni.

2021. szept. 7. 13:15
 5/5 anonim ***** válasza:
Eleve bátor dolog volt vízteres kandalót zárt rendszerre kötni. A helyedben, még a szezon előtt átalakítatnám nyitottra.
2021. szept. 7. 16:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!