Mennyibe kerül egy ajtó csere tokostul?
Tehát hogy a régi tok helyett is új legyen, meg az ajtó helyett is. Nem találtam árakat, de kíváncsi vagyok.
Van a lakásban 5 ajtó, ami régi és nagyon csúnya.
Köszönöm. És a régi tok kivésése az külön költség, ugye? Vagy nem? Nem értek hozzá...
27N
Ahogy írták a csere munkadíj kb 10-20 ezer/db,ha normális áron dolgozik,aki cseréli.
Más kérdés,hogy mennyire lesz nehéz találni valakit,aki meg is csinálja.
Manapság 50-100 ezer ft-ért legtöbb vállalkozó meg sem akar mozdulni.
Amikor veszed/rendeled az ajtót többnyire vállalják a beépítést és a régi ajtó elszállítását is.
Azzal még lehet szerencséd is.
Mikor ajtót választasz,ha teljesen idegenlégiós szereli majd,jó ha előre megbeszéled,hogy a leendő ajtó valóban passzol e a régi helyére,mert érhetnek kellemetlen meglepetések is, hiába jó látszólag a méret.
Még egy dolog..ha a régi ajtó egyébként jól funkcionál,akkor mielőtt kiszedeted érdemes szétnézni felújítós csoportokban,mert millió ötletet láttam,ami otthon házilag kivitelezhető és normális megoldás. Sokkal kevesebb pénzből és hulladékból megoldható.(nyilván nem minden esetben)
Festés,ajtóborítás, üveg, kilincs csere nagyon sokat tud javítani a külsőségeken.
Persze van az az ajtó,amire nem érdemes költeni.
Csak gondoltam jó ha olvasol egy ilyen véleményt is.
Az elmúlt 10 évem a felújításokról szólt.
A hideg ráz,ha arról van szó,hogy valami szakit kell hívni, inkább megpróbálom megoldani amit lehet és nézem a saját barkács megoldásaimat,mint bosszankodjak a drága pénzen csinált kókány munkán,vagy hallgassam a sok kamuzást,hogy mikor jön stb ..
Utolsó, ezek az ajtók már sárgák, rosszak, kopottak, töröttek, le van pattogzódva róla a festék, az ajtó tokok egyenesek borzalmasak. Az előző tulaj tett róla, hogy ne legyen egyszerű.
De nem akartam árajánlatot kérni, mert egyenlőre nincs rá pénz. Csak kíváncsi voltam, mire számíthatok.
De azért köszönöm!
Mivel nőként -nyílván- nem értesz hozzá, csak jelzem, hogy az ajtótokokat különösebb rombolás nélkül is ki lehet venni, mindössze pár helyen el kell fűrészelni.
Aki meg 50ezret kér/ajtó munkadíjnak, azt zavard el a ...-ba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!