Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Honnan lehet tudni, hogy egy...

Honnan lehet tudni, hogy egy gázkémény bélelt vagy sem?

Figyelt kérdés
2021. aug. 24. 18:16
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
32%

Vissza kell kérdeznem sajnos.

Miért érdekel?

Ha nyílt égésterü készüléked van annak az ha ki van bélelve ha nem úgysem jó kondenzációs kazánhoz.

Egyébbként vagy látszik a készülék típusából vagy meg kell nézni.

2021. aug. 24. 19:53
 2/16 mindentudó99 ***** válasza:
Pl belenézel és látod
2021. aug. 24. 19:59
 3/16 anonim ***** válasza:
100%
Ha társasház, akkor megkérdezed a közösképviselőt vagy egy kezdetektől ottlakó szomszédot.
2021. aug. 24. 20:19
 4/16 A kérdező kommentje:
Mit kellene látnom rajta?
2021. aug. 24. 20:40
 5/16 anonim ***** válasza:

Hát azt hogy ki van bélelve.

Miért foglalkozol te azzal?

Hagyd béken.

Értesz hozzá?

Nem

Akkor meg hívj szakembert ha problémád van.

2021. aug. 24. 20:56
 6/16 anonim ***** válasza:
Kéményseprő-jegyzőkönyvből.
2021. aug. 24. 21:24
 7/16 anonim ***** válasza:
Kedves Imre_75! Ez a kérdés engem is érdekelt volna, de lelőtted. Nem derült ki, hogy mit kell látni benne. Aki Magyarországon él, szerintem a 90-es évek óta tapasztalja, hogy mindenhez kell kicsit értenie alapszinten, mert másképp ott verik át, ahol csak tudják. Az nem azt jelenti, hogy a szakember helyett megbarmolja ő maga a gázkészülékét, de olyan ne forduljon azért elő, hogy biztosíték csere történik, és felszámol egy keringető szivattyút a szerelő. Ez egy hülye példa, de mindennapos a hasonló eset, és a jelenlegi rendszerben a munkát megrendelő a hibás ilyenkor, nem az őt átverő szakember. Ő volt az intelligensebb, és felismerte a másik tudatlanságát egyenlő küzdelemben, és lépett. Mint ha sakkoznának. Az autóba is beteszik a "Föttögésgátlót", és még boldogan jösz ki a szervizből, mert akciósan adták. Ha felveszel 50 milliós hitelt 40 éves futamidőre évi 10%-os kamattal, rád van bízva, hogy ki tudod-e számolni, jó lesz-e ez neked. Tehát mit is kell látni, ha belenézek?
2021. aug. 28. 13:40
 8/16 A kérdező kommentje:
Én tettem fel a kérdést és elárulom, miért. Nő vagyok, műszaki dolgokban ott vernek át a "szakik", ahol akarnak. Társasházban a vízmelegítőmet cserélték. A gázos azt mondta, hogy a régi kémény tökéletes hozzá, ugyanolyan teljesítményű az új vízmelegítő, mint a régi volt. A lakásszövetkezet szerint viszont ilyenkor a kéményt magasíttatni és béleltetni kell. Ők nem tudják, ez nálam megtörtént-e. Felmentem a tetőre, van a lapostetőn egy kb 2,5 m-es kéményem. Nehéz elképzelni, hogy ennél magasabbra lenne szükség. Azt viszont elképzelhetőnek tartom, hogy a korábbi tulajdonosok már eleve bélelt kéményt építtettek. Tőlük már nem tudom megkérdezni. Kéményest pedig nem hívnék addig, amíg nincs valamennyi rálátásom a dolgokra, mert neki az az érdeke, hogy kicseréltesse, még ha bélelve is van.
2021. aug. 28. 14:16
 9/16 mindentudó99 ***** válasza:
Belenézel. Ha bélelt akkor a kémény belseje fém borítású ha nem bélelt akkor vakolatot látsz a téglán.
2021. aug. 28. 16:18
 10/16 A kérdező kommentje:
A tégla kéményből jön ki egy 2,5 m magas fém cső.
2021. aug. 29. 11:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!