Van olyan kondenzációs gázkazán, amit vízszintes turbós kéményre lehet kötni?
Kondenzációs gázkazánt mem lehet turbós kéményre kötni mert más anyagú a kondwnzációs gázkészülék égéstermék elvezetése.
Egy hónapja szereltem fel és adtam át kondenzációs kombi kazánt oldalfali kivezetéssel.
Szóval nem mindemhol de lehet így szerelni.
Vannak a kazánok és vannak az égéstermék elvezető rendszerek.
A kivitelező dönti el hogy mit lehet. Ezért kell felmérni.
Új szerelést kivitelezést nem lehet oldafali kivezetéssel.
Ha viszont elötte is így volt kivezetve és továbbra is megfelel a létesítéskori jogszabályoknak valamint az EKCS követelményeinek akkor van a GMBSz leírásába egy ilyen kiskapu.
A magyarázata pedig az hogy van ahol csak így lehetett megoldani régen ezért a törvény alkotók okosan hagytak egy ilyen kiskaput.
Köszönöm a válaszokat! Tehát ha jól értem, új oldalsó kivezetést nem lehet szabály szerint?
Azért tettem fel a kérdést, mert pár éves cikkben olvastam hogy az uniós szabályozást úgy lehet kijátszani, hogy van olyan kondenzációs kazán, amit turbós keményben lehet használni, meg hogy más gyártók is beszállnak ebbe a piaci résbe, amivel a szabályok ellen sem vétenek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!