Ereszcsatorna rendszerre az anyagköltségre ez az ár reális?
Le akarom cserélni az egész házon az ereszcsatornát, mindenestül. Van ahol ki sincs építve rendesen, illetve 1-2 plusz mint a vízlopó.
Kitaláltam, mi merre. Összeírtam az anyagokat, és elkezdtem nézni a webshopot.
Acélból kell, ahol néztem, ott színezett, nem a legszarabb ahogy nézem. 150-es az ereszcsatorna, 100-as a cső. (ilyen a mostani rendszer is)
Van amiből kicsit többet számoltam, legyen, ha gond van.
Az ár kb 275-300e Ft a lenti listára. Ez reális szerintetek? Van értelme még máshol is nézegetni, esetleg tüzépen ajánlatot kérni rá?
Rokon szerint 200e a minimum, de lehet nem kalkulált az acél árával ami most duplázódott szinte.
Az anyagok:
eresz csatorna: 40m
lefolyócső: 9m
lefolyócső közdarab: 4db
betorkolló csonk: 6db
csőbilincs: 8db
eresz csatorna toldó: 12db
eresz csatorna végzáró 6dbcsatorna konzol: 40db
vízlopó: 1db
csőkönyök: 14db
Köszi előre is ha valaki válaszol.
Erre néztem:
Láttam, hogy pl a bauhaus-ban olcsóbb, de egyrészt nincs minden elemből, ráadásul ahigy néztem, iszonyúan gagyi.
Azért kérdem, hogy kb reális e ilyen rendszerre ennyi, vagy ha lehet spórolni 50-100e-t úgy, hogy a minőség nem lesz rosszabb, akkor érdemes jobban körbenéznem.
Nyilván az se mindegy, hogy itt van rajtam plusz színezett régeg, máshol meg kb egy horganyzott acél.
Szerintem te is tudod, hogy a legdrágább helyeken nézted, mint pl. a belinkelt Bauhaus.
Ha ebből indulok ki, akkor nyilván máshol a feléből is kijönne.
De a te pénzed...
Nem az a kérdés, hogy lehet e olcsóbban. Mivel összevásárolgathatom több helyről a cuccokat amik méretre passzolnifognak, valójában nem ugyanaz a gyártó így kb kukázós kategória lesz.
Illetve lehetnek olcsóbb gyagib vackok is.
Kb egy középkategória érdekelne, tehát legyen normális, de ne a legmagasabb áron.
Ezért kérdeztem, hogy a fent összeállított rendszerem ebben az árban reális e.
Azt nehezen hiszem, hogy a feléből össze lehetne rakni ugyanezt a rendszert. Még kukázósan se.
Főleg, hogy azt is bele kell kalkulálni, hogy 4m-es darabokat kellene hozni és nem magam szeretném szállítani a kombival. Ha mindenhonnan ide-oda szállítgatom, akkor a szabadidőm és a benzin is bánja.
Az se megoldás, hogy csak 1-2méteres darabokat veszek, mert az is ótvar ha össze-vissza van toldozva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!