Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Ezt a radiátorszelepet be...

Ezt a radiátorszelepet be lehet kötni felülről?

Figyelt kérdés

Van egy 400*1800-as törölközőszárítós radiátorunk. Felül jönnek a fűtéscsövek és nem szeretnénk vésni a falat és a csempét sem, hogy alulra vezessük a csöveket. Falon kívül sem férnek el a csövek. A legegyszerűbb az lenne, ha felülről kötném be a törölközőszárítós radiátort.

A merülőcsöves radiátorszelepet be lehet kötni fejjel lefelé is, tehát a radiátor tetején bekötve is müködik majd?

Kép:

[link]

#radiátor szelep #törölközőszárítós radiátor #merülőcsöves radiátorszelep #lándszaszelep #radiátor bekötése
2021. júl. 28. 12:03
 1/3 A kérdező kommentje:

Hagyományosan alulról szokták bekötni ezt a szelepet, hiszen ott nincs szem előtt és a meleg víz könnyebben áramlik felfelé.

Arra gondoltam, hogy a merülőcső miatt úgyis körbe kényszerül a melegvíz. Csak attól félek, hogy a magas radiátorban, 180cm, alul nem fordul meg a víz, hiszen a meleg felfelé akar menni.

Ha az alja jelentősen hidegebb lesz, akkor meghosszabítom a merülőcsövet 20-30 centivel és akkor talán már jó lesz.

Szerintetek ez kivitelezhető, működni fog?

2021. júl. 28. 12:09
 2/3 anonim ***** válasza:

Igazából ha felülröl kötsz két külön szelepet az is megfordul rövid úton.

Ez még annál is rosszabb.

Sose próbáltam mert nem mertem.

Majd írd meg hogy sikerült.

2021. júl. 28. 17:07
 3/3 A kérdező kommentje:

Inkább bekötöm átlósan, ahogy kell.

Úgy gondolom, hogy a melegvíz felfelé törekvése magyon erős lehet, a radiátor alsó része könnyen hideg maradhat.

Kísérletezzen valaki más...

2021. júl. 30. 14:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!