Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Vlies tapétát fel lehet...

Vlies tapétát fel lehet ragasztani pozdorja lemezre?

Figyelt kérdés

Eddig papír tapéta volt rajta, azt 2 napja kaparom le:-(. Gondolom akkor a vlies is megtapad, de mielőtt belevágok, megkérdezném. Kell valamire ügyelnem?

köszi

2021. júl. 23. 09:18
 1/9 anonim ***** válasza:
Csak a ragaszto legyen vlies-hez valo (Metylan Direct, peldaul), amugy ha eddig nem volt baja az lemeznek, most se lesz.
2021. júl. 23. 10:01
 2/9 A kérdező kommentje:

Köszi, már megvettem. Azt hittem, fal van alatta, de kiderült pozdorja:-) Érdemes előtte valamit csinálni a lemezzel? (fatapasz pl).

+ DC fix fólia is tapadhat rá? Előtte érdemes kezelni?

Illetve szerinted melyiket egyszerűbb majd leszedni? Illetve feltenni?

(Bocsi, ez az első "felújításom")

2021. júl. 23. 10:42
 3/9 anonim ***** válasza:
A pozdorja lemeznek a viz az ellensege. Ha nem aztatod el a lemezt ragasztas kozben, nem lesz baj. Igazabol a tapeta ala nem artana valami egyenletes feluletet csinalni, szoval a fatapasz jo otlet, csak elotte (szarazon!) csiszold le a regi tapeta meg a ragaszto maradvanyait is. Az ontapados folia ala meg inkabb 'ala kell dolgozni', mert azon minden kis hupli ordito hibakent jelenik meg. Sz*r melo, de ha raszanod az idot, szep lesz a vegeredmeny.
2021. júl. 23. 11:29
 4/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm, sokat segítettél.Mivel nem vagyok nagyon ügyes, így a fólia kizárva:-)

És ha a pozdorját csiszolás után fatapaszolom és utána festem? Ez is opció lehet?

2021. júl. 23. 12:09
 5/9 anonim ***** válasza:
Festeni tapeta helyett? Lehet azt is, csak legyen teljesen sima a felulet. Mivel azt nehez megcsinalni, a tapeta meg apol es eltakar, szerintem jobban jarsz...
2021. júl. 23. 12:50
 6/9 anonim ***** válasza:
Mért kapartad le az előző tapétát?
2021. júl. 23. 13:59
 7/9 anonim ***** válasza:
#6: mert arra nem lehet normalisan az ujat raragasztani. Tudom, regen a panellakasokban szokas volt hogy sz*rtak ra es aztan amikor mar fel centis volt es muszaj volt leszedni, akkor beletort 4-5 spakli mire leszedted a 14 reteget, de ha nem muszaj az ember ilyet nem csinal...
2021. júl. 23. 16:13
 8/9 anonim ***** válasza:
7: Akkor még nem volt VLIES tapéta! Azt nem papír! Teljesen máshogy viselkedik, nagyon jó kis találmány. Könnyen le is jön, csak lehúzod és kész. Semmit nem számít, hogy alatta mi van, szépen megtapad rajta, könnyű vele dolgozni nagyon.
2021. júl. 23. 16:21
 9/9 anonim ***** válasza:
7: Azt se értem, hogy jón össze ennyi réteg, kb. 40 évente festesz vagy tapétázol... A lakótelepek 72-től épltek, azóta is max. 3 réteg jöhetett össze.
2021. júl. 23. 16:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!