Kéményseprő megfúrta a füstcsövet, annak ellenére, hogy kértük ne csinálja, mert állítólag csak így mérhet? Valaki tud erről nyilatkozni?
Szabályos ez? Ez szándékos károkozás szerintem. De ha már megfúrta, miért nem egy kevésbé látható helyen? Panaszt tettem a katasztrófavédelemnél. Szerintetek?
" Simán leszedhette, majd visszarakhatta volna a csövet és mérhetett volna úgy. Az lenne kulturált munkavégzés. "
Légyszi ne terjeszd a butaságot, NEM SZABAD úgy huzatot mérni, hogy lehúzom a csövet és a szájához tartom a differenciál-nyomásmérőt!!! Ha ilyet látsz, akkor az egy kókler!
Igen, fúrni kell. A tulajok nem örülnek neki, de csak így hiteles a mérés. Mi ledugózzuk mindig. Teljesen biztonságos.
Nekem tegnap cseszték szét a füstcsöveimet. Két olyan alak jött, akit a kertbe nem engednék be. Egyik kopasz, agyontetovált húsosnyakú, a Fradi vagy a válogatott "B" középben vannak ilyen figurák, de mondjuk viselkedtek, és ez pozitívum. AZ nem, hogy összerondították a 32 éves csöveimet. Mindig kitalálnak valami f@szságot. PÁr éve a könyököket kellett kicserélni olyanra, amin van egy tisztítónyílás, és az ablakkeretemet fúrták szét, most csak 45 fokra lehet kinyitni.
A tisztítóajtót is kicseréltették.
Amúgy itt valaki írta, hogy a "nyitott égésterűt örüljünk, hogy engedélyezi" - KÖTELESSÉGE engedélyezni, csak azt vizsgálhatja, hogy a levegőben nincs-e a megengedettnél nagyobb CO tartalom. AKkor meg be kell szabályoztatni.
ÚJ KÉSZÜLÉKET nem engedélyeznek üzembe helyezni. Ez öngól, mert így 100 éves korában is működni fog a régi, ugyanis újat nem lehet például hozzánk beszerelni. Se ez a méret nincs, se azt az elhúzást nem engedikmár, ami harmincvalahány éve még szabályos volt. Így se fűtés, se melegvíz nem lenne a lakásban. Qrva jó, mi?
Amúgy ma az a kéménybélelés se "szabályos", ahogy a kéményt 33 éve építették (akkor alu csővel bélelték).
Jól mondja valamelyik válaszadó, a kéményseprők csak kötözködnek, egyebet nem csinálnak, nem állítanak be stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!